Facia ve davetiye Kurumun işine mi yaradı

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un ismi açıklandığında en önemli sorunu tanınırlığının düşük olmasıydı.

Hatırlarsanız, mevcut Başkan Ekrem İmamoğlu da CHP'ni adayı olduğunda aynı sorunu yaşıyordu.

İmamoğlu'nun ismi açıklandığında tanınırlığı yüzde 14 iken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ziyaretinin ardından yaşanan tartışmalarla bu rakam yüzde 60'ı geçmişti.

Murat Kurum'un İmamoğlu gibi Erdoğan'la görüşerek tanınırlığını artırma şansı da yok.

Zira kendisi zaten sürekli Erdoğan'ın gölgesinde.

Bir başka sorun da Kurum'un İstanbul'da katıldığı bütün törenlerde Erdoğan ve diğer bakanların gölgesinde kalması.

Bir açılış oluyor, Erdoğan orada bulunduğu ve bütün program Erdoğan'a göre tasarlandığı için Kurum'u kimse göremiyorfark edemiyor.

Aynı şekilde Ulaştırma ile ÇevreŞehircilikİklim Değişikliği bakanlarıyla birlikte katıldığı törenlerde de aynı durum yaşanıyor.

Neticede sokak röportajlarında "İmamoğlu mu, Kurum mu" sorusuna muhatap olan vatandaşlar, hatta AK Parti seçmenleri adeta "'İmamoğlu mu. Erdoğan mı' demek istediniz" yanıtını verecek oluyordu.

Üstelik bu durum, Kurum yandaş medyanın tamamına çıktığı, tanıtım amaçlı reklamlara ve ilanlara çok fazla para harcadığı halde değişmiyordu.

Kurum'un kampanya ekibi bu kısır döngüyü bir türlü kıramıyordu.

Ta ki İliç'te yaşanan maden faciasına kadar.

O facia sonrasında facianın yaşandığı şirketin "Çevre Etki Değerlendirmesi Olumlu" raporunu Murat Kurum'un verdiği anlaşıldı.

Bunun üzerine Kurum'la ilgili 189 bin sosyal medya mesajı paylaşıldı.