Derbide hakem favorim Karaoğlan

MHK, Galatasaray-Fenerbahçe derbisine hakem bulmakta çok zorlanacak gibi görünüyor. Eldeki tecrübeli isimlerin bir şekilde derbiye atanmasını sakıncalı hale getiren hususları var. Bu maça çıkma tecrübesine sahip isimleri tek tek değerlendirdiğimde aşağıdaki gibi bir tablo çıkıyor.

Haberin Devamı

Halil Umut Meler

Son haftalarda vasat altı performansı var. Trabzonspor - Fenerbahçe maçında, Fenerbahçe cephesinden, maçı tatil etmediği için almış olduğu tepkiler nedeniyle şansının azaldığını düşünüyorum. Ayrıca EURO 2024 öncesi yaşanması muhtemel bir olumsuzluk onun için moral bozucu olacaktır. Moralli bir turnuva başlangıcı için onun bu maça atanmaması daha sağlıklı görünüyor.

Zorbay Küçük

Nedendir bilmiyorum, 19. hafta sonrası oynanan erteleme maçlarında yönettiği Sivasspor - Galatasaray karşılaşması sonrası haftalarca Galatasaray ve Fenerbahçe maçına atanmadı. Ayrıca Sarı-Lacivertliler'in, Trabzonspor maçlarından gelen bir tepkisi var. Bu kadar uzun süre bu iki takımdan uzak tutulan bir ismin, böyle kritik bir derbide görevlendirileceğini sanmıyorum.

Haberin Devamı

Ali Şansalan

Ekim 2021'den bu yana Fenerbahçe maçlarında görev almıyor. Kim Min-Jae'ye gösterdiği kırmızı kart sonrası, bir daha Fenerbahçe maçına çıkmadı. Bu hafta da şansı yok görünüyor.

Abdülkadir Bitigen

Son zamanlarda dalgalı performansı var. Ayrıca basına sızan eğitim görüntüleri sonrası yakın tarihte herhangi bir Fenerbahçe ya da Galatasaray maçı yönetme şansı yok.

Bahattin Şimşek

Son sekiz haftada yedi maç yönetti ve aşırı dalgalı performansı var. Genel performans olarak bu maça aday görmüyorum. Ayrıca maça Şimşek planlanmış olsa MHK sekiz haftada yedi maç vererek onu bu kadar yıpratmazdı.

Volkan Bayarslan

Bu hafta yönettiği Karagümrük Galatasaray maçıyla derbi şansını yitirdi.

Kadir Sağlam