Penaltıları atladı!

Beşiktaş–Fenerbahçe derbisi, genç hakem Ali Yılmaz için kariyerinde bir dönüm noktası olabilirdi. Ancak sahada sergilediği yönetim, tecrübe eksikliğini net şekilde ortaya koydu. Bu denli yüksek profilli bir maçı yönetme kabiliyetine henüz sahip olmadığını görmüş olduk. Hakemin genel yönetim çizgisi yeterli değildi. Maç boyunca faul standardı tutarsızdı; benzer pozisyonlarda farklı kararlar verildi.

Haberin Devamı ›

Sportmenlik dışı davranışlar cezasız kaldı. Zaman geçirmeye karşı herhangi bir disiplin uygulanmadı. Ederson'un topu 20 saniye boyunca elinde tutmasını umursamadı. Bu da maçın temposunu ve dengeli yönetimini olumsuz etkiledi. Ali Yılmaz maça tedirgin başladı. İlk dakikalarda Oosterwolde'nin Rafa Silva'ya yaptığı net sarı kartlık müdahaleyi sadece uyarıyla geçiştirmesi, otorite kurmakta zorlanacağının işaretiydi. Devamında Orkun'un Asensio'ya yaptığı sert müdahale ise doğrudan kırmızı kartı gerektiriyordu ama Yılmaz yalnızca sarı kart gösterdi. Neyse ki VAR devreye girdi ve karar düzeltildi. Aynı sekansın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın itirazlarına ve aşırı tepkisine kırmızı kart göstermesi ise Yılmaz adına doğru bir karar oldu.

Haberin Devamı ›

VAR olmasaydı!

44. dakikada Kerem–Salih mücadelesinde Fenerbahçe lehine verilmeyen penaltı, maçın kritik hatalarından biri olarak öne çıktı. Topa vurma hareketi yapan Kerem'in savurduğu ayağa Salih arkadan yaklaşarak dikkatsiz bir temasta bulundu ve Kerem'in vuruş pozisyonunu bozdu. Maçın uzatma dakikalarda Gökhan Sazdağı'ın Jhon Duran'ı itmesine de penaltı kararı verilmeliydi. Yılmaz, yine devam diyerek bir başka hataya imza attı. Buna karşın ikinci yarıda, Paolista– En Nesyri pozisyonunda ve Skriniar'ın koluna çarpan topta doğru devam kararları verdi. Pozisyonlarda penaltı yoktu. Ali Yılmaz'ın bu denli büyük bir maça henüz hazır olmadığı net şekilde görüldü. VAR müdahalesi olmasaydı, çok daha ağır tartışmalara neden olabilecek bir yönetim sergilemiş olacaktı.