Maçın hakemi Çağdaş Altay, tecrübe açısından ligimizin ortalamanın üzerinde isimlerinden biri. Ancak bu karşılaşma, onun kalibresinin hayli altında kaldı. Hakemi zorlayacak, kritik karar vermesini gerektirecek pozisyonların sayısı oldukça azdı. Maçın hemen başında konuk takımın peş peşe goller bulması, sahadaki mücadele dozunun da düşük kalmasına neden oldu.
Tüm bu hakemin işini kolaylaştıran unsurlara rağmen Çağdaş Altay bir türlü oyuna tam anlamıyla konsantre olamadı. Zaman zaman faulleri, özellikle de sarı kart gerektiren ihlalleri atladı. İlk sarı kartını ancak 84. dakikada çıkardı. Oysa bu dakikaya kadar en az dört oyuncunun sarı kart görmesi gerekirdi. Hakem, kart göstermek yerine sürekli uyarıyla yetindi.
Devam kararı doğruydu
Galatasaray'ın ilk golünde herhangi bir problem yoktu; gol temizdi. 17. dakikada Erzurumspor'dan Orhan, Sara'nın müdahalesiyle ceza sahası ön çizgisinin dışında düşürüldü. Erzurumspor cephesi pozisyonun ceza sahası içinde olduğunu iddia etse de müdahale dışarıda gerçekleşti ve hakemin kararı doğruydu. 64. dakikada Barış'ın yerde kalarak penaltı beklediği pozisyonda ise savunma oyuncusunun Barış'a herhangi bir müdahalesi yoktu. Bu nedenle hakemin devam kararı da doğruydu.

15