Trabzonspor "Avcı" pozisyonuna geçti!

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Ligde şampiyonluk yarışından erken kopan Trabzonspor ve Beşiktaş gibi takımlar için tek hedef elbette Türkiye Kupası olacaktı.
Avrupa'ya giderken eleme turlarında yaşanacak eziyeti atlamak için en kestirme yol bu kulvar. Taraftarı mutlu etmek cabası.
Başakşehir teknik direktörü Çağdaş Altan'ın bu maç için tercih ettiği ilk on bire bakınca, Trabzonspor'un erken bulacağı golle işini kolaylaştırması mümkün görünüyordu. Bu arada Çağdaş hocanın forma verdiği dört Türk oyuncudan ikisinin 19, en kıdemlisi (!) Emirhan'ın ise 20 yaşında olduğuna dikkat çekmek isterim. Hiç biri sırıtmadı, aksine ışık ve umut verdiler. Keşke onun cesareti bulaşıcı olsa da, ligimiz böyle bir salgına maruz kalsa.
Maça gelince. Bordo-mavili ekip hızlı ve baskılı başladı. İlk 10 dakika içinde dört kez rakip kaleyi yokladı ama genç file bekçisi Deniz Dilmen'in yerinde müdahaleleri vardı. Deniz maç boyunca aynı konsantrasyonunu korudu, farkı engelledi.
Bu tarz maçlar tehlike içerir. Rakip rahattır. Tur atlamak gibi bir iddiayı yüksek tonda seslendirmediği için kazasız geçen her dakika avantaja dönüşür, sürpriz kovalaması kolaylaşır. Favori gösterilen ise gol geciktikçe gerilir, stres yapar. Trabzonspor tamamında üstünlük kurduğu ve hükmettiği maçta tam da böyle bir psikoloji içine girmek üzere idi.
Bir tarafta son dönemlerin en ofansif oyununu takdir etmek, diğer yanda bu kadar çok fırsatın kaçmasını eleştirmek söz konusuydu.
Bu çelişkiyi bitirmek Visca'nın görevi oldu. Boşnak oyuncunun attığı gole kadar defalarca denemesi vardı. Ancak son vuruşu öncesi topu rakibinden kurtarışı ve bitirici hamleyi yapması takdiri hak etti.
Bu arada Afrika kupası öncesi takımın skor yükünü üstlenen Onuachu ile ilgili bazı şeyler söylemem gerek. Geçen hafta Abdullah Avcı ile konuşmuştum. Pepe ve Onuachu'nun Afrika kupasında milli takımlarında yeteri kadar süre alamamalarının sıkıntı yaratabileceğini, form tutmaları için zamana ihtiyaç duyacaklarını söylemişti. Haklı çıktı. Nijeryalı golcü uzun bir aradan sonra Başakşehir karşısında forma giydi. Sakatlanıp çıkıncaya kadar Opoku'nun yapışık savunması karşısında kımıldayamadı, nefes alamadı. Bundan sonra rakiplerin Onuachu için aynı yöntemi denemesi şaşırtıcı olmamalı. Öngörümü söylemem gerekirse, ligin kalan bölümünde mucize yaşanmazsa, Onuachu ve kulüp arasındaki geçici nikah bozulabilir.