Sadece Avcı'nın derdi mi

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Afrika Kupası ve sakatlıklar derken ligde her takım eksik kadro ile çıkıyor maçlara. Dolayısıyla herkesin şikayeti ortak. Trabzonspor da öyle... Hücumdaki en etkili silahları Trezeguet ve Pepe'den sonra Onuachu'nun da apar topar milli takıma çağrılması, Teknik Direktör Abdullah Avcı'yı sıkıntıya soktu.
Oysa maçın hemen başında öne geçmenin avantajını uzun süre kullandı bordo-mavili ekip. Antalyaspor'un sayısız gol denemesinde kaleci Uğurcan, Benkoviç'in çizgiden uçarak çıkardığı top, Baniya'nın yerinde müdahaleleri ve direklerden dönen vuruşlar, zihinlerde kalan pozisyonlardı. Evet, tüm bunlar Trabzonspor kalesinde yaşandı ve feci bir kazayı tek golle ucuz atlattı.
Karadeniz ekibinde savunmanın göbeğinde bir süredir Baniya-Benkoviç ikilisi görev yapıyor. İyi bir uyum yakaladılar. Ev sahibi takımın Jehezkel ile bulduğu eşitlik sayısındaki hata dışında, farkı önleyecek müdahaleleri vardı.
Hemen önlerindeki Berat ve Mendy hücumu hiç düşünmedi. Oysa onlardan beklenen, sahayı boyuna geçmeleri ve rakip savunmayı baskı altına almalarıydı. Çıkarken kaptırdıkları toplar krize dönüşebilirdi.Kanat savunmacıları bildiğimiz gibiydi. Eren ve Mehmet Can, rakip yarı alana geçmemeye yemin etmişlerdi sanki. Böyle olunca golün sahibi Fountas ve sağda Visca sık sık geriye gelmek zorunda kaldı ve Trabzonspor'un üçüncü bölge etkinliği yok denecek kadar azaldı.