Bu kez Trezeguet kurtardı

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Trezeguet'nin dönüşü muhteşem oldu. Çok formda, her maçta Trabzonspor'a gol ve asist anlamında katkı sağlıyor. Kritik anlarda sahneye çıkıyor, iş bitiriyor. Hırslı ve istekli duruşu takım arkadaşlarına da olumlu yansıyor. Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın Afrika Kupası sonrası tereddüt etmeden ve hiçbir sorunla karşılaşmadan ilk on bire koyduğu Mısırlı oyuncu, bordo-mavili forma altındaki en parlak dönemini yaşıyor bence. Trabzonspor'un devre arasında Meunier ile birlikte yaptığı en iyi transfer (!) odur kuşkusuz.
Takımını öne geçiren golü atmasının yanı sıra, 90 dakika boyunca rakip kaleyi yoklama girişimi, ne kadar iştahlı olduğunun kanıtı idi.
Avcı, milli takımlara giden oyunculardan yoksun kalmanın sıkıntısını haftalarca yaşadı. Saha sonuçları da kötü olunca, derdini "Marko paşaya" bile anlatamadı. Kupa dahil son üç maçta alınan skorlar, eksiklerin de giderilmesiyle pozitif bir enerji yükledi takıma.
Futbolda moral motivasyonu ve özgüven önemlidir. Kazandıkça kafanı kaldırır, bir sonrasına bakarsın. Adana Demirspor maçına Onuachu ve Pepe gibi isimlerin yedek başlaması teknik direktör tercihi olmaktan öte, hakkaniyet anlamında görev verilen oyunculara açık kredidir. "İsimlere bakmam, doğru kullanan, devam eder" mesajıdır.
Skordan bağımsız söylemem gerek; Trabzonspor'u ilk yarıda bu denli etkili, üretken, istekli ve sonuca odaklı görmedim. Hep kanat organizasyonlarının eksikliğinden şikayet ederdik ya. Sağda Menuier'in kısa sürede Visca ile uyum sağlaması, diğer tarafta Trezeguet'nin verdiği güvenle Eren'in cesur çıkışları ciddi bir değişim getirdi.
Eksik yok mu Çok. Orta alan organizasyonları hâlâ yetersiz. Mendy'nin stopere geçmesiyle birlikte ikinci bölgede Umut Güneş ve Berat ikilisinin görev tanımı kafa karışıklığı yaratıyor. Savunma mı, ofansif aksiyon mu Avcı'nın ilerleyen haftalarda bu kurgu ile devam edeceğini sanmıyorum. Çünkü topu ileriye taşıyacak ve takımı rahatlatacak hamle adamlarına ihtiyaç var.
İkinci yarıda kötü alışkanlıklarından henüz kurtulamayan bir Trabzonspor izledik. Hız kesti, rölantiye geçti ve rakibini cesaretlendirdi. Kalesinde yaşadığı tehlikeler çok ciddi ve sonucu değiştirecek boyutta idi. Oysa ikinci golü atıp rahatlamalı ve inisiyatifi ele almalı idi. Bu tarz kabuslar artık yaşanmamalı. Tamam, her rakip ciddiyle alınmalı ama yaptığınız işin de önemini de bilmeniz gerek.