Ya Çatalca Jandarmada FETÖ var ya da birileri tezgâh peşinde

Bu sayfalar kişisel meselelerimizi yazma yeri değil ama bu sorunları yazmazsak da olmuyor. Çünkü bu ülkede tuhaf şeyler oluyor ve niye olduğunu anlayana kadar iş işten geçiyor.

Geçtiğimiz yerel seçimlerden hemen önce başıma gelen olayı hâlâanlayabilmiş değilim. Anlattığım kimse de anlamış değil.

27 Mart 2024 Çarşamba günü sabah programım bittikten sonra eve geldim. Tam birkaç saat uyuyayım diye yatacaktım ki, 12.30'da oturduğum sitenin güvenliği aradı. Bir jandarma aracı ve iki jandarma askerinin geldiğini söylediler. Güvenlikteki arkadaşlar tehlikeli bir durum olur diye jandarmayı içeri almamış. Oturduğum bölge Bahçelievler'in göbeği ve polis bölgesi. Jandarma asla gelmez. Gelmesi için de sebep yok.

Jandarmadaki görevliler güvenlikteki arkadaşlarımıza hakkımda yakalama kararı olduğunu söylemişler."Ben geliyorum"dedim. Sitenin hemen dışında kocaman bir jandarma aracı ve resmîüniformalı iki asker içinde oturuyordu."Beni götürmeleri ve sağlık kontrolünden geçirmeleri gerektiğini"söylediler."Gerekçe ne"dedim. "Söyleyemeyiz"dediler."Burası polis bölgesi. Soruşturma olsa polis gelir. Sizin yetkiniz var mı"dedim. Mırın kırın ettiler."Hangi bölgenin jandarmasısınız"dedim."Çatalca İlçe Jandarma Komutanlığı"dediler. Biraz üzerlerine gidince,"Çatalca Jandarma İstihbarat Komutanı böyle istedi"dediler."Yahu gerekçe ne, hakkımda soruşturma mı var"dedim."Yok"dediler. Sonra ben İçişleri Bakanlığı yetkililerini, avukatlarımı aradım. İçişleri yetkilileri,"Senin orası Jandarma bölgesi mi"diye sordular."Hayır, polis bölgesi"dedim. Avukatlarım da aynısını söyledi.

Jandarmadaki arkadaşlara,"Burası polis bölgesi"dedim. Aslında onlar da niçin geldiklerini anlamamışlar. Ama onlara talimat veren Çatalca Jandarma İstihbarat Komutanı"alınmamı"söylemiş. Uyap'a girildi, hakkımda bir şey yok. Özel avukatım Merve Uçanok da, gazete ve televizyondaki avukatım Kadir Çekin de bir şey anlamadı. Başkalarını da aradım. Kimse olan bitene anlam veremedi.

Sonra jandarmadaki arkadaşlar ödenmemiş 1.740 TL tutarında bir para cezam olduğunu söylediler. Ödememişim, hakkımda yakalama kararı olduğunu söylediler. İyi de avukatlarım böyle bir şey yok dedi. Öyle olsa da Çatalca'daki jandarmaya ne oluyor

Derken jandarma,"Siz bunu öderseniz, mesele çözülür"dedi ve gittiler. Hâlâne olduğunu anlamadık.

TGRT Haber'in avukatı Kadir Çekin abi Uyap'a girdi. Şarkıcı Gülben Ergen'e kaybettiğim bir davadan ödemem gereken 1.740 TL para cezası varmış. Onu ödememişim. Daha önce de benzer şeyler olmuştu ama Bahçelievler Karakolu ya da adliye zaten haber veriyor. Avukatlarım da söyler. Çatalca Jandarma Komutanlığı'na ne oluyor Benim adresim orası değil ki.