Teşkilatlar yenilenmeli

AK Parti seçim sonuçlarının neden böyle olduğunu üç aşağı beş yukarı anladı.Emekli, ekonomi, kibir, ruh ve kan kaybı...ana başlıklar.

Şimdi sıra eyleme geçme zamanı. Burada en önemli işlerden biri teşkilatlara el atılması olacak. Seçimler öncesi parti üyelerinin"kimi aday görmek istersiniz"şeklinde yaptıkları sorular etkili olmamış. Herkes birbirine oy vermiş.

Burada yapılması gereken teşkilatlara neşter vurmak. Hem de en sertinden. Yepyeni isimlerin yönetimlere gelmesi lazım. Torpil olmaması lazım. Vekil belediye başkanı olurdu. İl başkanı vekil yapılırdı. Sonra bunlar yine kendi içinde değişirdi. Böyle olmaması lazım.

Her il, ilçe ve beldede yepyeni doktor, ev hanımı, esnaf, iş insanı vb. bulunmalı ve görevlere getirilmeli. Eski tas eski hamam giderse geçmiş olsun. Yenilenmeden kaçınmamalı. Değişim olduğunu herkes hissetmeli...

TFF'nin seçime gitmesi en doğrusu

Mehmet Büyükekşi, TFF'nin 18 Temmuz'daki mali genel kurulunu, seçimli genel kurul olarak yapma kararı aldıklarını açıkladı.

TFF'de 2022 yılında başkanlık koltuğuna oturan Büyükekşi,"Biliyorsunuz temmuz ayında Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminde 2 yılımızı geride bırakmış olacağız. Yönetim kurulumuzda aldığımız karar ile 18 Temmuz'da yapacağımız mali genel kurulumuzu, seçimli genel kurul olarak yapmaya karar verdik. Yapacağımız seçimli genel kurulumuz, Türk futboluna hayırlı uğurlu olsun"ifadelerini kullandı.

Mehmet Büyükekşi istenmiyor. O yüzden bu karar çok hayırlı oldu. Bir an önce sevilen ve güvenilen bir ismin TFF başkanı olması gerekir. Yoksa futbol durulmayacak. Kulüplerin de güvendikleri bir ismi aday göstermesi gerekir.

İran'ın etkisiz tehditleri

İsrail, İran'ın generallerini vuruyor ve öldürüyor. Bilim insanlarını öldürüyor. En son İsrail Suriye'deki İran Konsolosluğunu hedef aldı ve hava saldırısında hayatını kaybeden İranlı askerlerin cenaze töreninde İsrail'e bir tehdit daha geldi. İran'ın dinîlideri Hamaney'in askerîdanışmanı Yahya Rahim Safavi, "