Deniz Zeyrek, abin için ricacı oldun mu

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek'in abisi Ediz Zeyrek, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı olmuş. Hak ediyor ya da etmiyor kısmında değilim.

Başta Deniz Zeyrek olmak üzere muhalif yazar ve siyasiler nepotizm ve akraba kayırmacılığından şikâyet ederler. Tabii bunun lafta olduğunu biliyoruz. Abisiyle ilgili tweet atınca Deniz Zeyrek beni aradı ama açmadım. Sebebi basit. Geçen sene Cumhur İttifakı ve Erdoğan seçimi kazanmıştı. Zeyrek,"Erdoğan seçimleri niçin kaybedecek"türü yazılar yazmış ve madara olmuştu. Ben bunları hatırlatan tweetler atmıştım. Bunun üzerine Deniz Zeyrek beniX'de engellemişti.

Yıllarca AK Parti'yi bu tür atamalar için eleştirdiler."O makamı hak edip hak etmediğine"bakmadan bir siyasi, yazar, iş insanının akrabası diye nepotizm eleştirisi yaptılar.

31 Temmuz 2019'da Zeyrek köşesinde,"İster CHP ister AK Parti yapsın, nepotizm yanlıştır"diye yazmış. Peki geçen hafta nasıl tweet attı:"Kendisinin (abisini kastediyorCK) belediye mevzuatını ve maliyesini Türkiye'de en iyi bilen insanlardan biri olarak (aynı zamanda zorlu sınavları geçerek Yeminli Mali Müşavir ünvanı almış biri olarak) bir belediye meclisi üyeliği ya da ilçe başkan yardımcılığı görevine gelmek için benim desteğime ihtiyacı olduğunu da sanmıyorum. Gazetecilik söz konusu olduğunda, yanlış yapanın gözünün yaşına bakmam. Babamın oğlu dahi olsa!"

Peki Ediz Zeyrek nasıl Kadıköy Belediye Başkanı Yardımcısı oldu Gerçekten hak etti mi, ona bakalım. Deniz Zeyrek'e bazı sorularım var.

1. 2019 yerel seçimlerinden önce o zaman CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu'na gidip abin için Kadıköy'den belediye meclis üyesi olması için ricacı oldun mu

2. Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nı arayıp abinin listeye konulmasını istedin mi

3. 2019 yerel seçimleri sonuçlarından sonra Kadıköy'den belediye başkanı seçilen Şerdil Dara Odabaşı'na gidip abinin başkan yardımcısı yapılmasını istedin mi Yani abinin belediye başkan yardımcısı olması için bizzat devreye girdin mi