DEM Parti hayal dünyasında yaşıyor

Dün, DEM Parti'nin iki ismi açıklamalar yaptı. Bu isimlerden biriAhmet Türk, diğeriAkın Birdal...

Serbestiyet'e konuşan Ahmet Türk,"İki sefer denenen bir yöntemin kimseye fayda getirmediğini herkes görmeye başladı. Ben bundan sonra kayyım politikası yürütüleceğini sanmıyorum. Uygulama bu illerde yaşayan ve AK Parti'ye oy veren insanlar tarafından da eleştiriliyor ve üstelik yüksek sesle yapılıyor bu eleştiriler"demiş.

Kayyım uygulamaları gayet başarılı. Terörle bağı olan bir belediyeye rahatlıkla kayyım atanır. Ahmet Türk bunca deneyimine rağmen hâlâşunu anlamamış: Terörle bağını kesmeyen her belediye için devlet gereken adımı atar...

Ahmet Türk önce DEM'in PKK'yla ilişkisinin bitmesini istemeli ve bunun için uğraşmalı. Yoksa genelgeçer laflarla bu işler olmaz. Hiçbir devlet terörle ilişkisi olan bir kişi, parti ve kurumlara müsaade etmez.

Öte yandanKısa Dalga Podcast'teZor Soruprogramına konuk olan DEM Parti İzmir adayıAkın Birdalda ilginç açıklamalar da bulunmuş."1 Nisan'da farklı bir Türkiye'ye uyanacağımızı düşünüyorum. Taşların yerinden çok oynayacağı bir seçim olacak. DEM'in alacağı oy yüzdesi bu bağlamda önemli olacak. Yeniden böyle bir görüşmenin (çözüm süreci) kapısını aralayabilir diye düşünüyorum ben"demiş.

Çözüm sürecine yönelik"İktidar kaynaklı olmayan bir barış talebini toplumdan yükseltme imkânı hâlâvar mı sizce"sorusunu cevaplamış Birdal:

"Bu seçimler salt kimin belediye başkanı ya da il genel meclisi üyesi olacağından çok taşların yerinden çok oynayacağı bir seçim olacak. Yeniden böyle bir görüşmenin kapısını aralayabilir diye düşünüyorum. Zaten bölgede bu (DEM'in başarılı olacağı) biliniyor."

Akın Birdal da DEM'in radikal isimlerinden. Çözüm süreci denendi ve başarılı olamadı. Masayı PKK ve HDP'nin devirdiğini herkes biliyor."Seni başkan yaptırmayacağız"sözleriyle havaya girmişlerdi. Baktılar ki öyle olmuyor ağız değiştirdiler. Çözüm süreci bundan sonra olmaz. PKK orada olduğu sürece, ABD desteği varken böyle romantik sözlerin anlamı olmaz. PKK içeride bitti. Dışarıda var. O da Batı'nın desteğiyle ayakta kalıyor.

DEM Parti hayal dünyasında yaşamayı bırakmalı. Gerçeklerle yüzleşmeli. Seçim sonrası yeni bir çözüm süreci değil Kuzey Irak ve Suriye'de PKK'yı bitirme operasyonları olacak. Devletimiz buna hazırlanıyor.

Türk-Amerikan ilişkilerinde PKKYPG meselesi