CHP'de patron İmamoğlu'ymuş!..

CHP İstanbul'da DEM Parti'yle Esenyurt ve Meclis üyelikleri için pazarlıklar yaptı. DEM'in desteğini isterken DEM'i aza razı etmeye çalıştı ama DEM bu kez çok talepkârdı. Uzlaşı olacak mı olmayacak mı diye beklerken Meclis üyelikleri için"Kent Uzlaşısı"gerçekleşti.

Geçen çarşamba ilçe ilçe yazdım nerede iş birliği olduğunu. CHP inkâr etse bile DEM'le belli noktalarda kesin iş birlikleri var. Bu iş birliği "Kent Uzlaşısı"olarak pazarlandı ve uygulamaya koyuldu.

İmamoğlu ve Özgür Özel parti içi eleştirileri görmezden gelip parti dışı eleştirileri"ittifak yok"diye geçiştirmeye çalışıyor. Ama CHP'de bu uzlaşıyı hâlâiçine sindiremeyen kişiler var.

Örneğin CHP Grup Başkan Vekili ve Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal:

"Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilereaçıkolacak."

Bunu tevil etmek isteyen Özgür Özel ise Köksal'ın sürçülisan ettiğini açıkladı. Köksal bunu reddetti."Bilerek yaptım ve söylediklerimin arkasındayım"anlamında cümleler söyledi. Köksal'a son salvo İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu, Köksal'a şöyle dedi:

"Ben CHP'liyim ama ben bu partiye, bu partililere değil, bu şehrin her insanına hizmet ediyorum; her siyasi görüşten olan insanına. Öyle, 'ben belediye başkanı olursam, şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüm, diyen ya kendine başka bir iş bulacak, ya da başka parti bulacak onu söyleyeyim."