Bırakın hukuk işlesin

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türkiye ile ilgili bir karar verdiğinde muhalifler ve katıksız Batı yandaşları,"Bırakın hukuk işlesin"diyorlar. Peki hukuk işlesin. Aynı şeyi Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) için de diyebiliyor musunuz Batı liderleri hukukun işlemesini istiyorlar mı

Pek öyle değil.ABD Başkanı Joe Biden, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ilişkin yakalama kararı başvurusunu"utanç verici"olarak nitelendirdi ve reddettiklerini belirtti.

Kendi millîgüvenlikleri için ne önemliyse ona göre karar veriyorlar. Ceza Mahkemesi'nin tutuklama kararları uygulansın o zaman!..Neden ABD Başkanı devreye girmek zorunda kalıyor ki Bunun cevabı yok...

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken deCeza Mahkemesi Başsavcısı Han'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ilişkin yakalama kararı başvurusunu temelden reddettiklerini açıkladı.

Blinken, yazılı bir açıklama yaparak,"ABD, UCM Başsavcısı'nın bugün üst düzey İsrailli yetkililer ve Hamas teröristleri için yaptığı yakalama kararı açıklamasını temelden reddediyor. Başsavcı'nın, İsrail ile Hamas'ı eşit görmesini reddediyoruz"yorumunu yaptı.

ABD'li yetkililerin devreye girdiği bir ortamda savcı ve hâkimler işini yapabilir mi Ceza Mahkemesi, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı değil de Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar ve Hamas'ın askerîkanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının lideri Muhammed ed-Dayf hakkında"tutuklama kararı"verse Biden ya da Blinken itiraz edecek miydi Elbette etmeyecekti.

Eğer Amerikan devleti müdahale etmese 52 yaşındaki gazeteci Julian Assange, çoktan bırakılmıştı. 15 yılönce ABD'ye ait gizli belgeleri yayınladığı gerekçesiyle 17 casusluk suçlamasıyla suçlandı. Adamın hayatı karartıldı. Yürüyemez hâle getirildi.