Meral Akşener gölgesiyle kavga ediyor!

Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimleri bitti. Sırada yerel seçimler var. CHP, Genel Başkanını değiştirdi. Süreci hızla yönetti. Yeni genel başkan Özgür Özel. Perde arkasında Ekrem İmamoğlu'nun olduğu biliniyor. Bu konuların tartışılacağı zaman yerel seçimler sonrası...

İyi Parti'de birçok istifalar yaşanıyor. Kaç kişi istifa etti, bilmiyoruz bile. O kadar çok ki. Ancak Meral Hanım her gün hem birileriyle hem de gölgesiyle kavga etmeye devam ediyor!

Dün de, "Beni Altılı Masa'dan kovdular" dedi. İmamoğlu ve Yavaş için "korkak" dedi... Meral Hanımın bu kavgacı zihniyeti bırakması lazım. Yerel seçime odaklanması lazım. Sürekli mızmız imajı vermesi, kavga etmesi asla iyi değil. Adayları kim ise onları açıklamalı. Geçmişe takılıp kalmamalı.

Bundan 6-7 ay önce ülkeyi yöneteceğini iddia edenlerin geldiği hâle bak!.. Herkes birbirine düştü. Gerçekten bizi Allah korumuş... Her şeyden nem kapanlar dış politikada nasıl kararlar alacaklardı Ekonomiyi nasıl yöneteceklerdi İnsan sormadan edemiyor...

Evdeki televizyon mu, sosyal medya mı

Sosyal medyada muhaliflerin daha görünür oldukları, daha çok izlendikleri ortada. Ama aldatıcı bir durum var. Seçimlerden önce de böyleydi. FETÖ'cü Cevheri Güven ve başka hainlerin videolarını da milyonlar izledi.

Muhalif isimlerin yaptıkları yayınlar da izlendi. Hükûmet gidici havası oluşturdular. Sonuçlar ortada. Sayın Erdoğan seçimi kazandı. Muhalifler, sosyal medyayı Türkiye sandı.

Bir kere sosyal medya rakamları abartılı ve manipülatif. Türkiye'nin önemli bir kısmı hâlâ oralara bakmıyor. Ayrıca her izleyici muhalif de değil. Yani kamuoyunun bildiği muhalif isimleri izleyenlerin bir kısmı da hükûmet destekçileri.

Bence hâlâ en büyük silah evdeki televizyon! Anadolu'daki insanlar oraya daha çok bakıyor. ABD'de bile nüfusun çoğu hâlâ televizyon izliyor. Netflix, Amazon Prime eski gücünde değil. Sürekli içerik üretmek zorundalar. Sosyal medya artık yadsınamaz gerçek ama evdeki televizyon ondan daha güçlü.

20 sene sonra ne olur bilemeyiz. Facebook kurulalı 17 sene oldu. Eski gücü ve etkisi yok. Instagram da aynı şekilde. X daha güncel ve siyasi olaylara markalı kişilerin yeri. YouTube gelişti, doğru. Televizyonu daha geçemedi.

Ertuğrul Özkök, sosyal medya ve bazı YouTubeların hükûmet medyasını kökten sarstığını söylüyor. Hatta geleneksel medyaya zarar verdiğini söylüyor. Bence o durumda değil. Zamanında e-Kitap, basılı kitabı geçer dendi. Öyle olmadığı görüldü. E-Kitap işi tutmadı. Basılı kitap daha güçlü. Zaman kimi haklı çıkaracak bakalım...