İyi Parti'nin işi zor

İyi Parti'de işler iyi gitmiyor. Hemen her gün birileri istifa ediyor. Vekiller, danışmanlar, il başkanları vb. Medya Kritik programında çarşamba akşamı Murat İde,

"Bu istifalar daha başlangıç. Çok kişi sırada" demişti. Gerçekten de Meral Hanım'ın en yakınında duranlar birer birer gidiyorlar.

Dün İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner görevinden istifa etti. Ahmet Zeki Üçok görevinden alındı. İllerden de istifa haberleri geliyor. Meral Hanım bu istifaları durdurabilir mi, emin değilim.

İstifaların temel sebeplerinden biri CHP'yle iş birliği meselesi. Bazı isimler yerel seçimde İstanbul ve Ankara'da Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın desteklenmesini savunuyor. Genel Merkez ise her il ve ilçede aday çıkaracağını söyledi.

Şayet İyi Parti 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde istediğini alamazsa işi zor. Yüzde 4-5'e düştüğü anda parti dağılacaktır. Bunu görmek için "kahin" olmaya gerek yok...

Tabii burada Meral Akşener'in liderliği de tartışılır. Güçlü lider partisini ayakta tutan kişidir. Meral Hanım sızıntıları önleyemiyor. Partinin en bilinen isimleri birer birer ayrılıyor.

CHP'de Genel Başkan değişti ama CHP aynı yolda ilerliyor. Yani değişim adına hiçbir şey yok. İyi Parti de seçimden mağlup çıktı. Hâlâ bir sorgulama yok.

İnsanları küstürerek, onlara sırtını dönerek siyaset yapmak zor iş. Siyaset aynı zamanda kadro işidir. Meral Hanım bu görevi sağlayamadı. Şimdi belediyeler için aday çıkarması bekleniyor İyi Parti'nin. Gelen haberler aday bulmakta zorlandıklarını gösteriyor. Belki de bazı yerlerde aday çıkaramayacaklar. İyi Parti birkaç sene önce az da olsa cazibe merkeziydi. Artık o da kalmadı...

Türkiye sağlıkta iyi yerde

Dün İngiliz haber kanalı Sky News