Gazze'yi gündemden düşürmeyelim

Bugün 8 Aralık. İsrail'in Gazze'deki soykırımı tam 2 aydır devam ediyor. Bütün dünyanın gözü önünde İsrail, çocukları, kadınları, bebekleri öldürüyor.

En büyük destekçisi de Batı. Özelde Amerika ve Avrupa'nın tamamı İsrail'i destekliyor. Elleri fazlasıyla kanlı. Kimseyi umursadıkları da yok. İsrail katliam yaparken ona destek veren Batı her türlü onayı veriyor.

Türk medyası Gazze konusunda iyi sınav verdi. Son günlerde hâliyle gündem başka konulara da kayıyor. Fenomenler, Seçil Erzan, yerel seçimler gibi... Rusya, Ukrayna'yı işgal ettiğinde ilk zamanlar haberler genişti. Ama sonradan etkisi azaldı. Dünya medyası neredeyse Ukrayna'da ne olup bittiğine bakmıyor bile.

Gazze'yi ve İsrail'in katliamlarını kamuoyundan düşürmemek lazım. Orada şu an herkes için çok zor bir hayat var. Hemen her saat bombalanan, her gün en az 100 kişinin ölüm haberinin geldiği bir yer. Yakınını kaybetmemiş tek bir kişi bile yok.

Batı'da Filistin'e destek olan herkesin hayatı karartılmak isteniyor. Sanatçılar, gazeteciler işinden oluyor. Filistin atkısı bile suç sayılıyor. PKK ve FETÖ'ye ses etmeyen, Kur'ân yakılmasını ifade özgürlüğü sayan İsveç, Filistin atkısı takan öğrenciyi sınıftan alıyor. Bunların Müslüman'a, Filistin'e bakışı bu. Ellerine fırsat geçse daha çok şey yapacaklarının delili bu hareketler...

Batı değerlerini öven, kendisine hümanist diyen, bireyselliği ön planda tutan Batı'nın ileri gelenleri ölen ve katledilen çocukları sırf Müslüman diye umursamıyor. Bu kadar da adiler. Bunların hiçbiri bizi şaşırtmıyor...

Gazze insanlığın öldüğü yer. Yaşamanın nasıl zor olduğunu, dayanma gücünü bize gösteriyor. Zalimliğe karşı gene de bir direnç var.

Gazze'nin her türlü desteğe ihtiyacı var. Hemen her gün o desteği göstermemiz lazım.

İsrail sadece gazetecileri değil ailelerini de öldürüyor!

Basın özgürlüğü konusunda öncü olduğunu söyleyen Batı, iş Müslüman gazetecilere ya da kendisini eleştiren basın mensuplarına gelince savunduğu değerleri unutuyor.