TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nda iki önemli değişim oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ile ilgili çok büyük iki değişim yaşandı. TOBB bünyesinde Kadın Girişimcilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak Cengiz Günay görev alıyordu.

Yani Kadın Girişimciler Kurulu'nun sorumlusu Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, aynı zamanda Kadın Girişimciler Kurulu'ndan sorumluydu.

Bu görev TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Işınsu Kestelli'ye verildi. Bilindiği gibi son TOBB seçimlerinde Işınsu Kestelli yönetime giren ilk kadın olmuş ve tarihte bir ilke imza atmıştı.

Işınsu Kestelli, İzmir Ticaret Borsası Başkanlığı görevini yürütüyor ve başkan olarak İzmir'de Kadın Girişimciler Kurulu'nun koordinatörlüğünü yapıyor. Kurulu en yakından bilen ve kadın girişimciliğine hep destek vermiş bir isim olan Işınsu Kestelli'nin yönetimde bu Kurulun sorumluluğunu alması üyeler tarafından çok olumlu karşılandı.

Gelelim ikinci değişime... TOBB Kadın Girişimciler Kurulu seçimleri tamamlandı.

Bütün sonuçları tam olarak henüz alabilmiş değiliz. Netleştikçe paylaşacağız. Bizi izlemeye devam edin. Hemen belirtelim Kurul bünyesinde büyük bir değişim yaşandı. Başkanların yarısından fazlası değişti. Neredeyse iki başkandan biri gitti.

Bazı başkanlar kendi istekleri, bazıları seçim kaybederek bazıları da oda yönetimlerinin isteği ile görevi bıraktı.

Malatya'da Hilal Acı, Antalya'da Serap Kocaoğlu, Çanakkale'de Birce Bilici Şimşek, Kütahya'da Sema Güral Sürmeli, Eskişehir'de Elif Gürkaynak gibi isimler seçimlere rakipsiz girdiler ve yeniden seçildiler.

Ancak aynı şey Bursa'da Sevgi Saygın, Edirne'de Elmas Aslan ve Trabzon, Sivas, Erzurum ve Adıyaman illerinin başkanları için geçerli olmadı.

Biz öncesinde Düzce, Aksaray ve Rize'de başkanların kesinlikle değişeceğini öğrenmiştik ama yine de bazı uyarılarla oda yönetimlerinin o kadar da karışmayacağı bilgisini almıştık. Öyle olmadı. Bu başkanlar değişti. Yenileri göreve geldi.

Kadın girişimcilerde bir de Tekirdağ krizi yaşanıyor. Malkara'da seçimi kazanan Aynur Çeşmeliler'in il bazından başkanlığı ile ilgili tartışma yaşanıyor.

Bu arada hemen belirtelim göreve yeni gelenlerin de çok başarılı olacağını söyleyenlerin sayısı çok fazla...

Ancak yine de üst yönetim yani Başkan Nurten Öztürk ve ekibinin bu büyük değişimi iyi yönetmesi gerekiyor. Yeni seçilen başkanların mevcut yapı ile uyumlarını sağlamak için zamana ihtiyaç var.

Bu nedenle Nurten Öztürk'ün torunlarının başarılarını izlemeyi bir süre daha ertelemesi, başkanlığı sürdürmesi gerekiyor. En azından kısa bir süre...

2 bin patent ve markavekilini İstanbul'a getirdiler

İstanbul geçtiğimiz günlerde yine dev bir etkinliğe dört gün süreyle ev sahipliği yaptı. Uluslararası Fikri Mülkiyet Hakları Koruma Derneği (AIPPI) iki binden fazla katılımcı ile Dünya Kongresi'ni İstanbul'da yaptı.

131 ülkedeki üyelikleriyle bu etkinliğin İstanbul'a alınmasında adı geçen derneğin Türkiye Başkanı Irmak Yalçıner Öktem'in büyük katkısı oldu.

Marka ve Patent Vekili olarak görev yapan Irmak Yalçıner Öktem, iki önemli noktaya şu cümlelerle dikkat çekti:

-Türkiye'yi bu dönemde farklı göstermek isteyenler çok başarılı olamadı. Çok az bir erteleme oldu. Güvenlik açısından çoğunluğun kafasında soru işareti yok. Yıllardır bu etkinliği İstanbul'da yapmak için çabalıyorduk. Sonunda istediğimizi aldık.

Tebrik ediyoruz Irmak Başkanı... Sektörün duayenlerinde Destek Patent'in Kurucu Başkanı Kemal Yamankaradeniz etkinliğin çok önemli olduğunun altını çiziyor ve şu önemli bilgiyi veriyor: