İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı seçildikten sonra TİM Başkan Vekili de olan Çetin Tecdelioğlu başarılı projelere imza attı.
Çetin Tecdelioğlu aynı zamanda bulunduğu sektörün tek ve etkili sivil toplum örgütü Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin de (HISİAD) başkanlığını yürütüyor.Önemli kuruluşları bünyesinde toplayan HISİAD 200'ü geçen üye sayısı 12 milyar doları aşan ihracatı ile sektörün önemli oyuncuları arasında yer alıyor.Çetin TecdelioğluÇetin Tecdelioğlu ve arkadaşları bu kurumun bünyesinde ekonomide yeni atılımların öncüsü olmak için yeni bir hamle başlattılar.
Daha önce çeşitli illere gidip üye bilgilendirmeleri ile ülkeye yeni ihracatçılarkazandırmak için adım atan HISİAD bu defa Ordu'da farklı bir açılıma imza attı.Belki başka sektör derneklerine de örnek olacak bu uygulama ile ihtiyaç duyulan etkili mavi yakalı eleman yetiştirme hedefleniyor. Bu tarihîadımı Çetin Tecdelioğlu şöyle paylaştı:"HISİAD'ın Anadolu buluşmasını Ordu'da yapacağımız belli olunca değişik girişimlerle gündeme gelen Fatsa Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde PVC Atölyesi sınıfı projesini uygulamaya karar verdik. Üyelerimiz destek verdi ve Fatsa İlçe MillîEğitim Müdürü Saygın Atinkaya ile iş birliği yaptık. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da proje ile yakından ilgilendi ve ortaya öğrencilerin çok iyi yetişmesini sağlayacak bir atölye çıktı. Buradan yetişen gençler bizim sektörde herhangi bir firmaya iş başvurusu yaptığında havada kapılacak. Çünkü her şeyi biliyor olacak. Böylece en büyük ihtiyaç olan etkili mavi yakalı eleman sorununa büyük bir katkı yapılacak. Gençler daha kolay ve yüksek ücretle iş bulacak."Çetin Tecdelioğlu bunları anlatırken duruyor ve şu çağrıyı yaparak konuşmasına devam ediyor:"Bütün iş insanı örgütleri bunu yapmalı. Hem gençler hem de şirketlerin bu atılımla işleri kolaylaşacak. Herkes geleceğe umutlu bakacak. Ama bir konunun daha altını çizmek isterim. Herkes katma değerli ürün yapmak istiyor. Katma değerli ürün yapmak iyi yetişmiş elemanla olur. İyi eleman ürüne katma değer sağlar. Siz bunu yapmazsanız katma değerli ürün hayal olarak kalır, gerçeğe dönüşmez."Tarkan Doğan gastronomi için ilk harcı koyduHISİAD'ın Ordu programını Başkan Vekili Tarkan Doğan ile Genel Sekreter Nesrin Güler Şimşek yaptı... Tarkan Doğan Türkiye'nin en önemli kilit üreticilerinden biri... Üstelik de Ordulu, Perşembe ilçesinden... Tarkan Doğan bir türlü anlatılamayan Ordu'nun gastronomi çıkışına da ilk harcı koydu.Tarkan DoğanOrdu'nun ot lezzetlerinin anlatılmasına vesile oldu. Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak da bu mesajdan yola çıkarak gastronomi ile ilgili etkinlik planlanması gerektiğini vurguladı.
Cihat AlbayrakOrdu için birlikten güç doğacakHISİAD yönetiminde Ferruh Özkan, Yusuf Özcan, Ercan Üzgen, Fatih Akıllı gibi önemli isimlerin katıldığı Dursun Topcu ve Aynur Ayhan gibi sektörün duayenlerinin de iştirak ettiği etkinlikte Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adil Levent Karlıbel'e yapılan ziyaret de vardı. Çetin Tecdelioğlu,"Sadece birkaç odada hırdavat meslek komitesi var. Bunlardan biri de Ordu. Bu yüzden bizim için çok önemli bir buluşma"diye başladı sözlerine ve birlikte ihracat önerisini sundu. Başkan Karlıbel de fındık ve sanayi ilişkisi ile ilgili bilgiler verdi ve Ordu'ya yatırım çağrısı yaptı.Levent KarlıbelEn önemli konumuz eğitimÇetin Tecdelioğlu Ordu'da başlayan bu sosyal sorumluluk projesini bundan sonra gidecekleri her ilde yapacaklarını söylüyor ve ekliyor:"Çünkü en önemli konumuz eğitim... Çünkü meslek liselerinin hamileri olması gerekiyor. İstanbul'da başladı bu proje. Dalga dalga Anadolu'ya da yayılmalı. Odalarımız bu okullara sahip çıkmalı. Öğrencilerimizin sanayiyle buluşması çok önemli. Bu okullara sahip çıkıldıkça daha çok genç tercih edecek. Madem 'Meslek Lisesi ve Memleket Meselesi'diyoruz. Bakanlığın da buradan mezun olan çocukların kariyer planlamasını iyi yapması gerekiyor. Bu çocuklar iyi para kazanmalı. Zaten böyle yetişirlerse iyi para kazanırlar."