Vincenzo Montella yine sürpriz yaptı

A Milli Takım'ın EURO 2024 Avrupa Şampiyonası kadrosu açıklandı. Teknik direktör Vincenzo Montella, 23 futbolcu için kararını verdi. Bazı isimler sosyal medya ve kamuoyunda çok tartışıldı. Ben de İtalyan teknik adamın 3 isimde hatalı tercih yaptığını düşünüyorum.

Öncelikle Yunus Akgün'ün şampiyonaya götürülmesi bence diğer Türk futbolcularına haksızlık. 23 yaşındaki oyuncu İngiltere'de başarısız bir sezonu geride bıraktı. Ligi şampiyon tamamlayan Leicester City, Yunus'a sadece 9 lig maçında ilk 11'de şans verdi. Öte yandan İngiliz kulübü Yunus'un satın alma opsiyonunu da kullanmadı. Yunus Akgün'ün yeteneğini tartışmıyorum fakat ileri uçta çokça alternatifimiz bulunurken sadece sağ kanat bölgesinde görev alabilen Yunus'un kadroda tutulmasını hatalı bulunuyorum. Hele ki Cengiz Ünder'in alınmadığı bir A Milli Takım'da.

Samet Akaydin tercihini anlamak da zor. Fenerbahçe'nin memnun kalmayıp devre arasında Panathinaikos'a kiraladığı ve orada da beklentilerin altında kalan 30 yaşındaki futbolcunun şampiyonaya götürülmesini eleştiriyorum. Çağlar Söyüncü ve Ozan Kabak'ın sakatlıklarının olması Samet'e forma şansı getirmiş olabilir ama ben 30 yaşındaki futbolcunun EURO 2024'e götürülmesini risk olarak görüyorum.

Bir diğer eleştirdiğim tercih de Okay Yokuşlu. 30 yaşındaki futbolcu 2 sezondur gözlerden uzak bir şekilde West Bromwich forması giyiyor. İstikrarlı sezonlar geçiriyor fakat şunu söylemek istiyorum, Hull City'de oynayan ve takımın en önemli isimlerinden birisi olan Ozan Tufan neden çağrılmıyor Okay ile Ozan aynı bölgenin oyuncusu ve Ozan Tufan bana göre Okay'a göre hem daha yetenekli hem de daha formda. Verilen bazı kararları anlamakta güçlük çekiyorum.