Polonya maçının mesajları

Ay-Yıldızlılar, EURO 2024 öncesi son provasını Polonya'ya karşı oynadı. Sahadan 2-1'lik skorla mağlup ayrıldık.

Montella, şampiyona öncesi tüm oyunculara şans vermeye çalıştı. Eksiklerimizi ve artılarımızı net bir şekilde görmüş olduk.

İlk olarak savunma merkezinde ciddi eksiklerimiz var. Çağlar ve Ozan'ın sakatlanması bizim için handikap oldu. Samet Akaydin'in kadroya alınmasını yazımda eleştirmiştim. Polonya karşısında da Samet ciddi hatalar yaptı. En güçsüz bölgemiz an itibariyle savunma merkezi. Abdülkerim'in yanında Kaan Ayhan oynamalı diye düşünüyorum. Samet kesinlikle oynamamalı.

Bir diğer eksiğimiz ise kolay pozisyon vermemiz ve gol yememiz. Polonya ilk girdiği pozisyonda golü buldu. Samet'in bireysel hatası da cabası oldu. Bu kadar kolay gol yememeliyiz. Rakip ikinci golde de merkeze doğru topla koşu yaptı ve Zalewski çok müsait pozisyonda şutunu çekerek golü buldu.

Artımıza gelince...

Bence hücumda fena değiliz. Sadece daha cesur oynamamız gerektiğini düşünüyorum. Tıpkı Almanya maçında olduğu gibi. Etkili kanat oyuncularımız var. Doğru hücum hattı ile sahaya çıktığımızda her maç gol bulabiliriz.

Orta sahanın merkezinde de avantajlıyız. Hakan Çalhanoğlu gibi bir lidere sahibiz. Yanında İsmail Yüksek oynamalı bana göre. Öte yandan merkezde birçok alternatifimiz de var. Rakibe göre oynayabileceğimiz orta sahayı kurgulayabiliriz.