Ankara rüzgarı

Fenerbahçe'nin çöküşü Galatasaray'ı şampiyonluğa mı taşıyor, yoksa Aslan'ın derbiye kadar dayanabileceği gücü yeterli midir?

Özet Bu özet koseyazarioku.com tarafından üretilmiştir

Yazar, Fenerbahçe'nin beklenmedik kayıplarından sonra Galatasaray'ın Ankara'da gösterdiği performansı, zirve yarışındaki psikolojik dönüm noktası olarak değerlendiriyor. Sane, Yunus Akgün ve Icardi'nin uyumlu oyunuyla gelen bu zafer, Aslan'ın final haftalarını yönetme becerisinin kanıtı olduğu iddiasını ortaya seriyor. Ancak derbiye kadar kalan fiziksel ve ruhsal enerjinin yeterli olup olmayacağı sorusunun hala cevapsız kalması, bu iyimser havanın ne kadar sağlam bir temele dayandığını sorgulanır kılmıyor mu?

Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk düğümü çözülmeye başlarken, Ankara deplasmanı Galatasaray için sadece üç puan değil, aynı zamanda dev bir moral virajı anlamını taşıyordu. Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ve Karagümrük takılmalarının ardından Rizespor karşısında yaşadığı beklenmedik kayıp, zirve yarışındaki kartları yeniden dağıttı. Rakibinin cömertçe sunduğu bu puan ikramlarını geri çevirmek istemeyen Okan Buruk'un öğrencileri, Gençlerbirliği karşısında "şampiyon reaksiyonu" göstererek sahadan istediğini alarak ayrıldı.

Maçın başında Okan Buruk'un sahaya sürdüğü kadro tercihi, Galatasaray'ın oyunu erken koparma niyetini açıkça gösteriyordu. Özellikle Icardi'nin yanına Yunus Akgün'ün monte edilmesi, hücum hattındaki akışkanlığı artırdı. Perdeyi açan gol tam da bu uyumun eseriydi. Sane'nin başlattığı atakta Yunus'un zarif pası, Icardi gibi bir bitiricinin tam da aradığı türden bir servisti. Arjantinli yıldız, kendisine gelen bu daveti geri çevirmeyerek klasını konuşturdu ve takımını öne geçirdi.

Skor avantajını erken yakalayan sarı-kırmızılılar, maçın geri kalanında temposunu adeta "ekonomik mod"a aldı. Hafta içi yine Gençlerbirliği ile kupa mücadelesine çıkacak, hafta sonu ise sezonun finali niteliğindeki Fenerbahçe derbisini oynayacak olan Aslan, fiziksel gücünü dengeli kullandı. 35. dakikada yine sahneye çıkan Sane topu Sara'ya aktardı, onun pasında arka direkte Yunus'un dokunuşuyla farkı ikiye çıkarırken aslında maçın fişini de çekmiş oldu.