İsrail hava kuvvetlerinde isyan! Katar Gate skandalında katil ve soykırımcı Netanyahu zor durumda

İbranice yayın yapan medya, yaklaşık bin İsrail Hava Kuvvetleri pilotu ve yedek askerinin Gazze'de devam eden savaşı sert bir dille eleştirdiğini ve savaşın sona erdirilmesi çağrısında bulunduğunu belirterek savaşın sürdürülmesinin, esirlerin hayatlarını tehlikeye atmak ve Netanyahu'nun kişisel çıkarlarına hizmet etmek anlamına geleceğini vurguladıklarını aktardı.

İşgal medyası, İsrail Hava Kuvvetleri'ndeki yaklaşık bin pilot ve yedek askerin, Perşembe sabahı İsrail gazetelerinde yayınlanan bir kamu duyurusunda, Gazze'ye karşı savaşın devam etmesini protesto ettiklerini dile getiren bir itiraz dilekçesine imza attığını bildirdi. Bu haberlere göre, dilekçe, İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir'in, askeri emirlere uyulmaması durumunda ortaya çıkacak sonuçlar konusunda yaptığı uyarılara rağmen imzalandı ve savaşın devamına ve bunun ardındaki nedenlere yönelik sert eleştiriler içeriyor. Bu dilekçede şu ifadeler yer alıyor: Biz, İsrail Hava Kuvvetleri'nin eski askerleri ve yedek güçleri olarak, bedeli savaşı durdurmak olsa bile Gazze'deki İsrailli esirlerin herhangi bir gecikme olmaksızın derhal geri dönmelerini talep ediyoruz.

Dilekçede ayrıca şunlar vurgulanıyor: Savaş, İsrail'in güvenlik çıkarlarından çok, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun siyasi ve kişisel çıkarlarına hizmet ediyor. Bu savaşı sürdürmek belirtilen hedeflerimizden hiçbirine ulaşmamızı sağlamayacaktır. İsrail Hava Kuvvetleri pilotları ve yedek subayları ayrıca şunları vurguladı: Geçmişte de kanıtlandığı üzere, Gazze'deki tutukluların güvenli bir şekilde geri dönmesi ancak bir anlaşmayla mümkün olabilir ve askeri baskılar çoğu zaman onların ölümüne yol açarken, İsrail güçlerinin hayatlarını da tehlikeye atıyor.

Bu dilekçede ayrıca: 'Tüm İsraillileri, savaşı durdurmak ve esirleri hemen geri vermek için her yerde ve her türlü mümkün araçla harekete geçmeye çağırıyoruz. Gazze'deki İsrailli esirlerin hayatları her geçen gün tehdit altına giriyor ve onları serbest bırakmakta tereddüt edilen her an onlar için utanç kaynağı oluyor' ifadeleri yer aldı.

Dilekçenin yayımlanmasının ardından İbranice gazete Ma'ariv, İsrail ordusunun dilekçeyi imzalayan askerlerin kimliklerini araştırmak için soruşturma başlattığını ve bu askerlerin Hava Kuvvetleri'nde artık görev yapmalarına izin verilmeyeceğini belirtti.

İşgal rejimi medyası, İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı'nın böyle bir dilekçeyi imzalamayı askeri kuruma ihanet olarak gördüğünü belirtti. İsrail Hava Kuvvetleri komutanları da protestoya daha fazla hava kuvvetleri personelinin katılmasından endişe ediyor.


ÜÇ ÜST DÜZEY YÖNETİCİNİN KATAR HÜKÜMETİNDEN RÜŞVET ALDIĞI BİLGİSİ KRİZE YOL AÇTISiyonist rejimin Başsavcısı Gali Baharav Miara yaptığı açıklamada soruşturmayı başlatma kararının, Şin Bet temsilcileri de dahil olmak üzere üst düzey güvenlik yetkilileriyle yapılan bir toplantının ardından alındığını söyledi. Açıklamada, bu toplantıda Başbakanlık Ofisi'nde çalışan Netenyahu'ya yakın üç kişinin''Netanyahu'nun eski sözcüsü ve yardımcısı Eli Feldstein (hassas belgeleri sızdırdığı suçlamasıyla halihazırda ev hapsinde), Yonatan Urich ve İsrael Einhorn ile ayrıca İsrail Başbakanı'nın iki danışmanı için Katar hükümeti unsurları arasındaki olası işbirliğine ilişkin bir soruşturma başlatıldı. Bu olayı "Katar Gate Skandalı" olarak tanımlayan İsrail medyası, Netanyahu'nun üç yardımcısının, Katar hükümetinden İsrail toplumunun bu ülkeye ilişkin algısını iyileştirmek için rüşvet aldığı yönünde şüpheler var iddiası; Bu durumda, özellikle Doha'nın esirlerin serbest bırakılması müzakerelerindeki rolü ve Dünya Kupası'na ev sahipliği yapması konuları nedeni ile dikkat çekicidir.