'CHP-DEM'leaks

CHP ile HDP-DEM Parti arasındaki gizli pazarlıklar birer birer sızıyor.
CHP-DEM PAZARLIĞINDAN
KÖTÜ KOKULAR GELİYOR.
Gizli pazarlıklardan sızıntıların giderek meşhur Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın gizli belgelerinin sızması WIKILEAKS olayına doğru seyretmekte olduğu kulislerde konuşuluyor. 31 Mart seçimleri sonrasında CHP-DEM'LEAKS sızıntılarının devam edeceğinden bahsediliyor. Yeni sızıntılara bakalım.
Önceki gün HDP-DEM çevrelerinin tanınmış ismi Altan Tan çok dikkat çekici bir açıklama yaptı. CHP ile DEM arasındaki bağı anlattı: "DEM'e hakim olan kanat Kandil'e de egemen olan kesim. Yine bu 10 yıllık siyasetin devamından yana. Yani en pahasına olursa olsun karşılık görmeden, almadan CHP'yi veya İstanbul özelinde İmamoğlu'nu desteklemek. İşte bunlar karşılıklı hamleler." CHP, İstanbul'da Esenyurt adayı ilan ettiği Ali Gökmen'i DEM Parti ile yaptığı pazarlık sonucu sağlık sorunlarını gerekçe göstererek geri çekti. Gökmen'in yerine DEM'in sözde "Kürdistan" çıkışlarıyla bilinen Ahmet Özer aday gösterildi. HDP-DEM Parti, İstanbul'da 17 ilçede belediye başkan adaylarını açıklarken 22 ilçede ise aday göstermeyerek Ekrem İmamoğlu'nu perdeleyerek, destek verme taktiğine geçti. HDP-DEM Parti ile CHP arasında, İstanbul'un yanı sıra Manisa, Mersin ve Şanlıurfa'da kent uzlaşısı anlaşması yaptı. DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Meral Danış Beştaş'ı aday göstermesine karşın, 22 ilçede aday çıkarmadı. İstanbul'da büyükşehirde grup kuracak sayıya ulaşması için Ekrem İmamoğlu, CHP listelerine DEM'e yakın isimleri yerleştirdi. DEM Partililer, birçok ilçede seçilebilir yerlerden CHP belediye meclis üyeliğine aday gösterildi. Peki Gürsel Tekin'i nasıl yendiler
CHP EŞBAŞKANLARININ
Gürsel Tekin'i Esenyurt üzerinden sinsi bir planla yendiği ortaya çıktı. Gürsel Tekin'e "Esenyurt'ta anketlerde İlk sırada hep sen çıkıyorsun.
Esenyurt'a seni koyalım. Orayı bir tek senle kazanabiliriz" denilmiş. Tekin de kabul etmiş. Tekin beklerken, arka planda İmamoğlu'nun adamları DEM ile Esenyurt'ta anlaşıyor. Gürsel Tekin'in ismi siliniyor. Ali Gökmen'in adı tedbiren açıklanıyor. Ve Ali Erdem istifa ettirilip yerine, DEM Partili CHP'den aday oldu. Tekin'in isminin açıklanmamasının sebebinin "Gürsel Tekin Esenyurt'a aday olsaydı... İstifa etmezdi. O nedenle aday yapılmadı" deniyor. Bu nedenle, kurnazca Gürsel Tekin'in bekletildiği kendisine son ana kadar haber verilmediği belirtiliyor.