Türk Birleşik Devletleri

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) giderek 20. Yüzyıl egemenliğini kaybederken Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TÜRK BİRLEŞİK DEVLETLERİ oluşumu için müthiş jeopolitik hamleler yapıyor... EVET... Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, KIBRIS TÜRK DEVLETİ, 21. Yüzyıl'ın en güçlü EKSENİ olarak gelişiyor. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev geçtiğimiz günlerde Ankara'ya geldi. Ankara'da İKİ TÜRK DEVLET BAŞKANI buluşup, kapsamlı stratejik ortaklığın derinleştirilmesine ilişkin ortak bildiriye imza atarken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Bakü'de, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 13. Genel Kurulu'nda tarihi bir konuşma yapıyordu. Canımız, ciğerimiz Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Dünyanın mevcut güç merkezleri krizde.
Türk Devletleri Teşkilatı, küresel ölçekte büyük güç merkezi haline gelecek. Gün gelecek dünyanın tüm sorunları Türk Devletleri Teşkilatı ile istişare yoluyla çözülecektir" dedi. KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci üye olması için Azerbaycan'ın Başkan Erdoğan'la beraber aktif diplomatik çabalar gösterdiğini bildiren Aliyev, "Azerbaycan olarak KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na asil üye olmasını destekliyoruz. Bu çok doğaldır. Çünkü tarihsel açıdan KKTC Türk dünyasının bir parçasıdır. Orada yaşayan Türkler bizim kardeşimizdir" diyerek dünyaya mesaj verdi. Başkan Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'i Küllıye'de ağırladı. İKİ TÜRK DEVLETİ Başkanları, "Yüksek teknolojiler alanında bilimsel değişim bölgesel kalkınma, standartlaştırma, Özbekistan'ın DTÖ üyeliğine yönelik teknik yardım, Uzay bilimleri, teknolojileri ve araştırma, Tarımsal eğitim, Enerji geliştirme, kültür, bilgi, kadastro, turizm, aile kurumu ve kadınların desteklenmesi, yönetim personelinin eğitimi, hukuk, tercihli ticaret, enerji piyasasının düzenlenmelerin derinleştirilmesi" alanını kapsayan 19 belge imzaladı.
2. Dünya Savaşı sonrası Batı merkezli bir düzen kuruldu. YALTA'DA Stalin, Churchill dünyayı paylaştılar. ABD ve Sovyetler Birliği hegemonyası tüm dünyaya dayatıldı... 2001'den bu yana dünyada güç dengeleri değişiyor. Dünyanın ekseni Batı'dan Doğu'ya kayarken Başkan Erdloğan liderliğinde Türkiye Bölgesel güç-Küresel aktör olma yolunda ilerliyor.
AB'den ise çatırdama sesleri geliyor. Geçen yıl NATO-2030 stratejisi yayınlandı. Çin Devleti düşman olarak vurgulanırken, yeni güvenlik konseptleri uygulamaya giriyor.
Dünya çok hızlı bir değişimin arifesinde.
Büyük güçler jeopolitik bir kavga içinde.
Türkiye de bu değişimin odak noktasında.
Başkan Erdoğan liderliğinde Türkiye, 2 GRAND STRATEJİ UYGULUYOR.
1) BİRLEŞİK TÜRK DEVLETLERİ İNŞASI