'Etki Ajanları'na geçit yok

TÜRKİYE, yabancı servislerin (küresel derin odaklar) fonladığı ETKİ AJANLARINA (İÇTEN-DIŞTAN) geçit vermemek için geleceğe yönelik Stratejik Planı'nı hazırladı. Adalet Bakanlığı'nda 9'uncu Yargı Paketi son şeklini aldı.
Kanun Teklifi Haziran'da veya yaz tatili sonrası Ekim'de açılacak TBMM'ye sevk edilecek. Bir süreden beri, 9'uncu Yargı paketi içinde "ETKİ AJANLIĞI" suçları için bir düzenleme yapılacağı siyasi, iktisadi ve medya dünyasında tartışılıyor.
TBMM görüşmeleri sırasında ETKİ AJANLIĞI konusu gündemin başına oturacağa benziyor. Türk Ceza Kanunu'nda tarif edilen 'casusluk', 'ajanlık', tanımına yeni bir kavram olarak ETKİ AJANLIĞI da giriyor. Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Devlet güvenliği ile ilgili belgeleri elinde bulundurma suçu"nu düzenleyen 339. Maddesi'ne "diğer faaliyetler" başlığı ile eklenen taslağı DEVLET "yeni tip ajanlık faaliyetiyle mücadele" gerekçesine dayandırıyor.
Peki 'Etki Ajanlığı' kavramı nedir Etki ajanlığı bir ülkenin, bir başka ülkedeki insanların, görüş, tavır, duygu ve davranışlarını etkilemek için savaşa başvurmaksızın propaganda yöntemleriyle, planlı bir görüş ve bilgi iletiminde bulunma faaliyetidir. Dijital sözlü ve yazılı yayıncılığın çok etkili konuma geldiği bu alanı yabancı gizli servislerin algı operasyonu amacıyla kullandıkları gizli değil.
Dijital yayın ve sosyal medya dev kuruluşlarının örneğin FACEBOOK ve diğerlerinin arka planında ABD VE ÇİN istihbarat servislerinin olduğu bir gerçek.
Küresel güçlerin istihbarat servislerinin özellikli ülkelere yönelik örneğin işadamı, gazeteci, yazar, bürokrat, akademisyen, STK gibi kuruluşlar üzerinden etki ajanlığı kullanımını göz önüne alan TÜRK DEVLETİ yeni düzenleme ihtiyacı duydu. Bir gerçeği daha hatırlayarak, ETKİ AJANLIĞI konusunda TÜRKİYE'nin çok önemli bir konumda bulunduğunu analiz edelim.
1960, 1980, 28 Şubat 1996, 17-25 Aralık 2013, 15 Temmuz 2016'da Türkiye'de gerçekleşen ve teşebbüs aşamasında kalan her darbe olayında, DERİN AMERİKA VE AVRUPA istihbarat servislerinin rol aldığı, ETKİ AJANLARINI kullandıkları BİR GERÇEK.
Darbelerde, 1980 öncesi iç kavgada, 1980 sonrası bölünmeye karşı verilen mücadelede görüldü ki, ülkemizi etki altına almaya çalışan yabancı servis etki ajanları, halkımızın içine sokmaya çalışmışlar, bir takım senaryolarla kafaları devamlı bulandırmış, her şey bir taraftan gelecekmiş mesajı vermek suretiyle korkutarak halkımızı etkilemeye önem vermişlerdir.
GÜNÜMÜZDE ise ABD şirketleri son teknolojik gelişmelerde çok etkililer. Apple, Microsoft,