Erdoğan G-7'ye katılıyor

BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında bir ayda iki kez önce İtalya G-7 toplantısında, sonra ABD Washington'da NATO 75.
Yıldönümü törenlerinde etraflıca görüşme süreci başlıyor. Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni'nin davetlisi olarak, 13-15 Haziran tarihleri arasında yapılacak G-7 Zirvesi'ne katılacak. G-7 toplantısı için İtalya'ya gelecek Biden ile Erdoğan, çok kritik 3 önemli dosyayı konuşacak.
Erdoğan, gelecek ay 9-11 Temmuz'da da NATO 75. Yıldönümü törenleri için, Washington'a gidecek ve Biden ile ikinci kez konuşacak. Başkan Erdoğan, ABD (Biden), İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya BAŞKAN VE BAŞBAKANLARI ile İtalya'nın Puglia Bölgesi'ndeki Borgo Egnazia kasabasında bir araya gelecek.
ERDOĞAN'IN ÇANTASINDA KRİTİK DOSYALAR
Başkan Erdoğan'ın Biden (diğer G-7 liderleri) ile yapacağı görüşmelerde, çok önemli 3 konuyu etraflıca görüşme ve NET kararlar alınmasında ısrarcı olacağı belirtiliyor.
1) Başkan Erdoğan'ın, İsrail'in Gazze'de masum Filistinlilere SOYKIRIM ve vahşeti acil ateşkesle durdurma talebi.
G-7 zirvesine davet edilen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) lideri Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'la da görüşmesi beklenen Başkan Erdoğan, Gazze katliamına neşret atılması için bastıracak.
2) Erdoğan, ABD Başkanı Biden'dan, aparat PKK-YPG'nin KUZEY SURİYE sözde seçimlerin asla yapılmaması konusunda kararlı duruşla, ısrar edecek.
Suriye'nin kuzeyinde ABD aparatı PKK-PYD gözetiminde yapılması düşünülen ancak Türkiye'nin itirazı üzerine iptal edilen ve Ağustos'a kaydırılan seçimlerle ilgili TÜRKİYE KARARLI DURUŞ İÇİNDE.
Türkiye Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonlarını gerçekleştirdi. Yenileri de olacak. Türkiye ağırlığını koymasa, sert çıkmasa 11 Haziran'da Cezire Kantonu, Deyrizor Kantonu, Rakka Kantonu, Fırat Kantonu, Minbic Kantonu, EfrinŞehba Kantonu ve Tabka Kantonu'nda 6 büyükşehir, 40 şehir ve 105 beldede 6 milyon kişinin yaşadığı bölgede seçimler yapılacaktı.
ABD, AĞUSTOS'a bıraktırdı. Ancak tümüyle İPTAL edilmedi. Başkan Erdoğan, geçen hafta, MGK manifestosu ile, 'Suriye'de TERÖRİSTANI ASLA
KURDURMAYACAĞIZ' mesajı ile Amerika'yı uyarmıştı.
3) BAŞKAN ERDOĞAN, F-16 SAVAŞ UÇAKLARI'NIN 2028 ÖNCESİ gönderilmesini isteyecek.
Türkiye ile ABD arasında, önceki gün F-16 Blok 70 savaş uçağı satışına yönelik mutabakat zaptı açıklandı.
Türkiye için yapılan bildirim, yaklaşık olarak 23 milyar dolar tutarında bir bütçeyle 40 adet F-16 blok 70 savaş uçağı, 79 adet F-16 blok 70 modernizasyon kiti ve beraberindeki birçok teçhizatın satışını kapsıyor. 40 adet F-16 Blok 70 UÇAĞIN ilk tesliminin 2028 yılında yapılacağı belirtildi. Türkiye, Milli Muharip Uçak KAAN yeterli düzeyde envantere girene kadar geçen süreçte Türk Hava Kuvvetleri'nin nitelik ve nicelik açısından akamete uğramaması için İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya ortak yapımı Eurofighter alımındaki tıkanıklığı gidermeye yönelik Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler temasları hızlandırdı.