Komşuları sayesinde yanmaktan kurtuldu

Ünlü isimler yangından kurtulup şehri terk ediyor; sanat dünyası ise sınırları silikleştiriyor—peki bu kaçış ve birleşme aynı anda mı yaşanıyor?

Özet Bu özet koseyazarioku.com tarafından üretilmiştir

Köşe yazısı, ünlü kişiliklerin yaşam tercihlerini ve sanat dünyasının gelişimini anekdotlarla aktarıyor. Yazarın temel amacı sosyete hayatındaki değişimleri ve sanat sahnesindeki yenilikçi işbirlikleri okuyucularına yakın tutmak, ancak bu anekdotlar derli toplu bir iddia veya derinlemesine analiz sunmuyor. Acaba bu tür sosyete haberleri, okuyucuya hangi mesajı vermek istiyor?

Merhum Ekrem Dürüst ile Gül Dürüst'ün oğulları, Elif Dürüst ve Şirin Yalçın'ın kardeşi Kerem Dürüst'ün ölümden döndüğünü öğrendim! Süreyya Yalçın ile 1.5 yıllık evliliğini 2007'de bitirip Miami'ye giden, orada Kolombiyalı sevgilisi Katalina Gomez ile evlenip oğlu Ekrem'i kucağına alan Kerem, yaklaşık iki yıl önce Türkiye'ye kesin dönüş yapmıştı.

Ağırlıklı olarak ailesinin Bodrum Türkbükü'ndeki evinde yaşayan Kerem, gece uyurken evde yangın çıkmış. Yangın büyüyüp alevler evi sarmaya başlayınca uyanan Kerem, yangını görüp yardıma koşan komşuları sayesinde evden çıkabilmiş.

Bu büyük yangını ufak tefek yanıklarla atlatan Kerem'in verilmiş sadakası varmış doğrusu. Yangın yüzünden evde ciddi hasar meydana gelmiş ama atalarımız ne demiş; "Cana geleceğine mala gelsin." Çok geçmiş olsun...

ŞEHİR MERKEZİNİ TERK EDİYORLAR
Oyuncu Eda Ece ile basketbolcu eşi Buğrahan Tuncer, flört ederken 2020'de taşındıkları ve evlenince de yaşamaya devam ettikleri evlerine veda ediyor. Sosyete ve sanat dünyasının ünlülerinin de tercihi olan Ulus'taki lüks sitede otururken Haziran 2023'te evlenen, Nisan 2024'te de kızları Mina İpek'i kucaklarına alan çift, Beykoz'a taşınmaya karar vermiş.

Ulus'taki kiracı olarak girdikleri evi satın alsalar da, 4 Nisan'da iki yaşını dolduran kızları Mina İpek için Beykoz'a taşınma kararı aldıkları konuşuluyor. Doğayı seven çift, kızlarının da şehrin karmaşasında değil daha doğal ortamda büyümesin istiyormuş.

TÜRK VE YUNAN SANATÇILAR BULUŞTU
İstanbul'daki sanat sezonunun yavaş yavaş sonuna yaklaşırken, galeriler son sergilerini sanat tutkunlarıyla buluşturmaya devam ediyor. İstanbul sanat sahnesinin dikkat çeken adreslerinden Maslak'teki bir galeride yine iddialı bir sergi açıldı.

Türk ve Yunan sanatçıları, tarihlerin iç içe geçtiği, sınırların ve farkların giderek silikleştiği ortak bir coğrafyada bir araya getiren serginin açılışı ünlü isimlerinden de katıldığı bir davetle oldu. Nektarios Gkouveris küratörlüğünde, Anima Art Gallery işbirliğiyle gerçekleşen serginin davetine Dursun Çakır ve Şima Ergani ev sahipliği yaptı.