Emile Zola, ünlü Fransız romancısı, eleştirmen ve siyasi aktivist. Arkasında 20'nin üzerinde eser bıraktı...
Zola'nın günümüze kadar yansıyan ve sıkça kullanılan bir sözü var: "Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır..." Sezon başından bu yana Rafa Silva'yı hep radarıma aldım, böylesi bir yıldızın performansındaki büyük düşüşe hiçbir zaman anlam veremedim! Sanırsınız ki o gitmiş, yerine başkası gelmiş!
Tabii ki hiç hız kesmedim, önüme gelene sordum, soruşturdum. Çünkü, Rafa Silva'nın vücut dili oynadığı maçlarda beni hep rahatsız ediyordu! Elbette sürekli kahkaha atacak hali yoktu ama ortada bir gariplik vardı.
Gördük ki, Rafa Silva krizi bugünün krizi değil! Taaa sezon başından bu yana devam ediyormuş. Sizler ne kadar saklarsanız, saklayın, Emile Zola'nın dediği gibi; "Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır..."
Başkan Serdal Adalı ile Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın geçtiğimiz cumartesi günü Ümraniye'de düzenledikleri ortak basın toplantısı ise tam bir tiyatro sahnesi gibiydi. Adalı, idari perdeyi kapatmaya çalışırken, Yalçın teknik sahnede ter döküyordu! Yalçın'ın, "Çağırıyorum gelmiyor, başkan çağırıyor gidiyor" sözleri ise tam bir ironi örneği. Hoca çağırınca gitmeyen, başkan çağırınca koşan bir oyuncu… Bu nasıl profesyonellik
BİRAZ DESTEK BİRAZ HOŞGÖRÜ
Beşiktaş köklü bir kurumdur, asırlık çınardır, hiç kimse 122 yıllık kulübün üzerinde olamaz! Artı, böylesi kurumlarda hiç kimse asla vazgeçilmez değildir. Bu dünya yıldızı olsanız bile, hiç fark etmez!
Rafa Silva, antrenmana çıkmıyor, ağır abi kafasına göre takılıyor! Artık Rafa Silva ile ipler kopmuştur! Bu saatten sonra ne geri dönüş olur, ne de barış! Gitmek istiyormuş, git kardeşim, git! Fakat altına imza attığın sözleşmenin ve profesyonelliğin kuralları var, yaptırımları var, unutma! 1.5 yıllık sözleşmeni nereye koyacağız Başkan Adalı'nın dediği gibi; "Getir 15 milyon euroyu istediğin yere git..."

15