Sodexo avantaj yoluna 'Pluxee' olarak devam edecek! 35 milyarlık sektörde dönüşüm hızlanıyor

Yemek kartları, 81 ilimizde yaklaşık 50 bin küçük işletmede kullanılıyor. Bu işletmelerin yaklaşık 250 bin çalışanı bulunuyor ve sadece yemek kartları aracılığıyla bu işletmelere sağlanan hacim yıllık 35 milyar lirayı buluyor. Yeni yılla birlikte sektörde dönüşüm de hızlanacak. 30 yıldır Türkiye pazarında hizmet veren çalışan yan hakları, teşvik, ödüllendirme ve harcama yönetimi alanlarında iş hayatının nabzını tutan Sodexo Avantaj, bu dönüşümün öncülerinden biri. 1.5 milyon çalışana dokunan firma, yola artık 'Pluxee' markasıyla devam edecek.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

Dönüşümün detaylarını anlatan Pluxee Türkiye CEO'su Eda Uluca Özcan, "Çalışanların ve işverenlerin değişen ihtiyaçlarına daha iyi karşılık verebilmek için kimliğimizi ve sunduğumuz ürün ve fırsatları değiştirdiğimiz yepyeni bir marka yarattık" dedi. İşte Eda Uluca Özcan'ın sektöre ve yeni yıla ilişkin verdiği mesajlar...

1.5 MİLYON ÇALIŞANA 30 BİN FİRMAYA DOKUNUYOR

Sodexo'nun son 30 yıllık faaliyetleriyle ilgili neler söylersiniz

Sodexo Grubu olarak dünyanın en büyük 18'inci işvereniyiz. 53 ülkede 422 bin çalışanımız var. Türkiye'de de Sodexo Avantaj olarak 30 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Artık yemek kartı dendiğinde akıllara Sodexo geliyor. Yemek çeki ile başlayan yolculuğumuz, kullanıcıların, ürün ve hizmetleri kullanım alışkanlarına yönelik en uygun deneyimi sunmak amacıyla, önce yemek kartına, sonra ise mobil karta dönüştü. Pandeminin de etkisiyle, kullanıcıları her yerden yemek ve tüketime hazır gıda siparişlerini vermelerini sağlayacak online sipariş mecraları ile buluşturarak 2 sene içinde işlem adedimizin 10 kat artmasını sağladık. 30 yıl içerisinde biz sadece yemek dünyasını değil, çalışan dünyasını da değiştirdik. Bugün; 120 binden fazla noktada, 30 bin firmanın yaklaşık 1.5 milyon çalışanının yanındayız. 30'uncu yılımız itibarıyla bu faaliyetlerimizi artık yepyeni bir markayla gerçekleştireceğiz.

Bu değişim kararın altındaki temel sebepler neler

Çalışanların değişen ihtiyaçlarına daha iyi karşılık verebilmek için kimliğimizi ve sunduğumuz ürün ve fırsatları değiştirdiğimiz yepyeni bir marka yarattık. Artık kendimizi 'çalışanı mutlu etmek için çalışan' bir marka olarak tanımlıyoruz. Pluxee olarak tüm tüketicilerimize, üyelerimize ve müşterilerimize, hayatlarına değerli olan her şeyi dolu dolu yaşamaları için, yemek kartından çok 'daha fazla'sını sunarak, yepyeni bir dünyanın kapılarını açmayı hedefliyoruz.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

EKONOMİYE MİLYARLARCA LİRALIK VERGİ DESTEĞİ

Sektörün ekonomiye sağladığı faydalar neler

Yemek kartları 5 milyona yakın çalışanın, aylık yaklaşık 3 milyar lira tutarındaki harcamalarını kayıt altına alarak, kamunun ciddi bir vergi gelirini garanti altına alıyor diyebiliriz. Tüm ödeme süreçleri dijital olduğu için, yemek kartları kamu için şeffaf ve geriye dönük kontrol edilebilir bir sistem sunuyor. Bu sistem sayesinde yemek kartı şirketleri, KDV'yi müşteriden (işverenden) peşinen tahsil edip kullanıcının restoranda harcamasını beklemeden devlete ödüyor. Bu sebeple KDV sistemine çok büyük katkımız bulunuyor.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞDENEYİMLERE ODAKLANDI

Bu değişim hangi yenilikleri beraberinde getirecek ve ne gibi faydalar sağlayacak

Pluxee ile birlikte tüm ürün ve hizmetlerimizden, mobil uygulamamıza, marka kimliğimizden, ödeme altyapımıza kadar her şeyin değiştiği bir dönüşüm süreci geçiriyoruz. Öncelikle kullanıcılarımıza yemek faydasının da ötesinde çok çeşitli yenilikçi ve dijital çözümlerimiz aracılığıyla, onların refahına katkıda bulunacak anlamlı, ilgi alanlarına hitap eden ve kişiselleştirilmiş deneyimler yaratacağız. Ürün ve hizmetlerimizi, yemek ve gıdadan kültüre, hediyeden sağlık ve mobiliteye kadar pek çok alanda insanlara daha fazla değer katacak şekilde çeşitlendireceğiz. Kullanıcılarımıza Pluxee ile kişiselleştirilmiş yeni bir deneyim alanı yaratırken aynı zamanda kullanım kolaylığı, çeşitlendirilmiş, hızlı ve güvenli ödeme seçenekleri de sunacağız.