Otomobiller akıllanıyor yol güvenliği artıyor

Otomobillerde dijital devrim son hızıyla devam ederken, bu dönüşümdeki en kritik rollerden birini teknoloji şirketleri oynuyor. Araçları birbiriyle konuşturan, uzaktan tamir ve güncellemeye imkân sağlayan şirketlerin başında ise Vodafone Business geliyor. Bu noktada mobilitenin ağlarını ördüklerini dile getiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, otomobil dünyasındaki bu değişimi ve dijital entegrasyonu anlattı.

Otomotiv sektörü, otomobilin icadından sonraki en önemli dönüşümü yaşıyor. Bu dönüşümün odağında teknoloji var. Dolayısıyla otomobiller artık '4 tekerlekli akıllı cep telefonu' olarak tanımlanıyor. Yazılım, yapay zekâ, online ticaret, mobilite çözümleri sektörün en çok yoğunlaştığı alanların başında yer alıyor. Sektör, rekabet baskısının da etkisiyle adeta zamanla yarışıyor. Türkiye'nin bu dönüşümü ıskalama lüksü yok. Bu noktada en kilit rolü de teknoloji şirketleri üstleniyor. Otomobilleri akıllı cihazlara dönüştüren şirketlerden biri de Vodafone Türkiye.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

HEM ACİL ARAMA HEM İNTERNET

Türkiye'de 1 milyondan fazla araçta Acil Çağrı Sistemi (e-Call), 300 binden fazla araçta e-SIM hizmeti sunan Vodafone Business, 37 otomobil markasına hizmet veriyor. Şirket ayrıca 35 binden fazla araca da Bağlantılı Araç (Connected Car) çözümleri sağlıyor. Merkezinde teknoloji olan bu uygulamalar araçları daha akıllı ve güvenli hale getiriyor. Otomobil sektöründeki dijitalleşmeyi, bu dönüşümde IoT (nesnelerin birbirleriyle haberleşmesi) devriminin oynadığı rolü Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu'dan dinledik. İşte öne çıkan detaylar...

ARAÇLAR BİRBİRLERİYLE KONUŞUYOR

Otomotiv sektörü için dijitalleşme ve IoT ne anlama geliyor

Bugün tüm sektörlerin odağında dijitalleşme ve IoT teknolojileri bulunuyor. Otomotiv sektörü de bu alanda en fazla atılım yapan sektörlerin başında geliyor. Bu noktada da bağlantılı araç kavramı, yoğun bir şekilde hayatımıza girmeye başladı. IoT, yapay zekâ, sensörler ve diğer iletişim protokollerini entegre ederek araçlar arası ve çevresel etkileşimi mümkün kılan teknolojilerden olan bağlantılı araçlar, sürücü güvenliğini artırıyor. Ayrıca, araç içi verilerin anlık alınmasını, yazılım güncellemelerinin uzaktan yapılabilmesini de sağlıyor.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

YATIRIMLARDA VİTES YÜKSELTECEK

Vodafone Business olarak odaklandığınız bu alandaki yatırım planlarınız neler

Mobilite dediğimiz kavram, artık bir noktadan bir diğer noktaya ulaşımdan çok daha fazlasına evrilerek, bu yolculuk esnasında sürücü ve yolcuların hayatını kolaylaştıracak bir deneyime dönüşmüş durumda. Yolculuk paradigmasını yepyeni bir dünyaya dönüştüreceğini düşündüğümüz bağlantılı araçlar teknolojisinin önümüzdeki dönemde çok daha büyük potansiyellere sahip olduğunun farkındayız. Vodafone Business olarak işletmelerin dijitalleşmesine liderlik ederken, önümüzdeki dönemde bu alandaki yatırım payımız da artacak.

BATARYA ŞARJ DURUMU VE ARAÇ TAKİBİ

Bağlantılı Araç hizmeti ne gibi özellikleri kapsıyor

Otomobillerin internete bağlanabilme yeteneğini ifade eden Bağlantılı Araç (Connected Car) teknolojisi, otomobillere uzaktan en güncel yazılımların yüklenmesine olanak sağlıyor. Bu sistem, araç için internet ve eğlence sistemi ve navigasyon servisi kolaylığı da sunuyor. Sistem ayrıca aracın anlık takibi ve uygulama üzerinden kapı açmakapama, klima açma kapama, elektrikli araçların şarj durumunun görüntülenmesi gibi hizmetlerin uzaktan kontrol edilebilmesini de mümkün kılıyor.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

KAZA DURUMUNDA OTOMATIK'ALO 112'YIARIYOR

Yeni nesil birçok araçta gördüğümüz e-Call sistemi nasıl çalışıyor

ÜRETİLİRKEN TAKILIYOR

Acil durumlarda otomatik olarak acil yardım çağrısı yapabilen bir sistem olan Acil Çağrı Sistemi (e-Call), otomobil kazası gibi acil bir olayda, araçtaki sensörler ve GPS yardımıyla aracın konumunu ve durumunu acil yardım çağrı merkezine iletebiliyor. Acil Çağrı Sistemi hizmeti için araç içerisine üretim sırasında Vodafone Türkiye SIM profilleri entegre ediliyor. Bu sayede herhangi bir kaza durumunda araç içerisinde sistemler, kaza anına dair verileri alarak otomatik olarak 112 Acil Yardım Çağrı Merkezi'ni arıyor.