Gazze'nin üç atlısı

Soykırımcı İsrail ve suç ortağı Batılı Siyonaziler nedeniyle bir bayrama daha acıyla ve utançla girdik. Başta İslam âlemi olmak üzere dünya altı aydır devam eden soykırımı sadece seyretti. BM ve diğer birçok uluslararası kurum ve liderin de vurguladığı üzere dünya Gazze konusunda 'ahlaki ve insani pusulasını yitirdi'. İnsanlık sınıfta kaldı.
Altı ay boyunca hemen herkesin her tür diplomatik unsuru devreye sokmasına, küresel çapta milyonların ayağa kalmasına rağmen sonuç alınamadı. Koca dünya kundaktaki bebeklerin ve minik çocukların barbarca katledilmesini engelleyemedi. Hiçbir diplomatik çıkış İsrail'i durduramadı.
Sadece üç aktör Gazze'ye yönelik devreye sokulan soykırım ve ilhak stratejisini baltalayabildi. Ezberleri bozup Siyonazilerin planlarını alt üst etti. Bu aktörler Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika devleti ile BM'nin Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese'dir.

Sayın Erdoğan, 'Hamas, vatanı için savaşan bir mücahitler ordusudur. Asıl terörist örgüt İsrail devletidir' çıkışıyla Siyonazilerin kimyalarını bozdu, söylem paradigmalarını yerle bir etti. Böylece sömürgecilere karşı söylem üstünlüğünü elde ettiği etkili diplomasiyle Siyonistlerin küresel kamuoyunu esir almasını ve manipüle etmesini engelledi.
Unutmayalım ki Erdoğan bu sözleri kimsenin konuşmaya cesaret edemediği bir dönemde sarf etti. Erdoğan bu çıkışı Batı'nın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı taarruzunu İsrail'in 11 Eylül'üne benzeterek DEAŞ'laştırdığı Hamas'a karşı dünyayı arkasına almaya çalıştığı en yoğun propaganda diliminde yaptı.
Her platformda Filistin davasına sahip çıkan Erdoğan, Haçlılara meydan okudu. "Siz bir Haçlı Savaşı mı istiyorsunuz Öyleyse şunu bilin ki bu millet ölmedi. Dimdik ayakta. Libya'da neysek, Karabağ'da neysek Ortadoğu'da da oyuz" diyerek Haçlı zihniyetinin torunlarına adeta Selahaddin'i Eyyubi ayarı verdi. Sayın Erdoğan'ın izlediği bu diplomasi kuşku yok ki küresel denklemleri sarstısarsıyor. İsrail ve destekçisi ABD bugün Hamas ve Filistin karşıtı söylemlerinde üstünlük sağlayamadıkları için askeri ve siyasi açıdan da başarıya ulaşamıyorlar. Bataklığa sapandılar.