Ortadoğu tetikte. Dünya nefesini tutarak İran'ın İsrail'e yapacağı misillemeye kilitlenmiş. Hamas lideri İsmail Haniye ile Hizbullah komutanı Fuad Şükür suikastlarından sonra tansiyon had safhada. Herkesin gözü İsrail'in ABD'yi de içine çekmek istediği bölgesel savaş hamlesinin nasıl sonuçlanacağında.
Ancak bize gösterilen tablonun arkasında başka bir resim var. Bu hamleler bir bakıma siyonist rejimin son çırpınışları. Gazze'deki barbar soykırımda hedeflerine ulaşamayan İsrail devletini şimdiden beka kaygısı sarmış durumda. Bakmayın siz siyonist mavalları aktarmak uğruna her hakikati çarpıtan küresel kartel medyasının manipülasyonlarına.
İsrail rejimi 20 yıldır ABD'nin İran ile savaşmasını istiyor. Her tür provokasyona başvuruyor. Ne var ki siyonist lobinin gücüne rağmen bunu başaramadı.
Hamas'ın 7 Ekim saldırısından sonra bu fırsatı yakaladığını düşündü. Fakat geldiğimiz aşamada bütün planlarının çöktüğünü görüyor. Çünkü rasyonel Amerikalı siyasilerle sağduyulu birçok Yahudi aydın artık yoğun şekilde Ortadoğu'daki post-Siyonist dönemi konuşuyor. ABD'nin daha 2015'lerde Barack Obama ve Joe Biden yönetiminde 'İran Nükleer Anlaşması' ile ilk işaret fişeğini yaktığı yeni bölgesel projeleri tartışıyor
Amerika'nın en iyi Yahudi dergisi sayılan Tablet, Beyaz Saray'ın Filistin ve İsrail'in geleceğine dair hazırladığı projeleri "The Ottoman American EmpireOsmanlı Amerikan İmparatorluğu" ve After Gaza Gazze'de Sonra" başlıklarıyla dosyalaştırmış.
Elliott Abrams (Dış İlişkiler Konseyi üyesi), Jeremy Ben-Ami (J Street kurucusu), Amiad Cohen (Herut Center CEO'su ve Hashiloach yayıncısı), Michael Doran (Hudson Enstitüsü üyesi), Jon Greenwald (30 yıllık dipomat, Uluslararası Kriz Grubu eski başkanı) ve Lee Smith'in (yazar) katıldığı yuvarlak masa toplantısında planı destekleyenlerle karşı çıkanların hararetli tartışmalarını görüyoruz.
Yazar Tony Badran, ABD'nin Ekim 2022'de hazırladığı planın dönemin İsrail Başbakanı Yair Lapid tarafından 'İsrail-

186