Devrim Erbil ile 60 yıl

Coğrafyamızdaki siyasi gelişmeler, Ortadoğu'da yaşanan gerginlikler ve savaşlar yüzünden ülkemizin siyaset ve ekonomi ağırlıklı bir gündemi var.

Nasıl olmasın ki uluslararası düzeyde bütün denklemlerin gelip düğümlendiği bir coğrafyada yaşıyoruz.

Bu nedenledir ki kültür sanat dünyasında yaşanan pek çok güzel gelişme haber bültenlerinde, TV programlarında kendine yer bulamıyor.

Ülkemizin önde gelen ressamlarından Devrim Erbil'in sanat hayatının 60. yılı özel bir sergi ile kutlanıyor. Sanatçının daha önce sergilenmeyen eserlerinin de yer aldığı sergi "Inspirations" adını taşıyor.

Her gün on binlerce insanın akıp geçtiği bir caddede (Taksim'deki İstiklal Caddesi'nde) bulunan İstanbul Sinema Müzesi'nde açılan sergiye başka sanatçılar da eserleriyle destek veriyor.

Bugün 86 yaşını süren Erbil şanslı sanatçılarımızdan... Onun büyük boyutlardaki İstanbul temalı eserlerinden bazılarını şehrin farklı duvarlarında, reklam panolarında görüyorum. Hatta nadirattan da olsa televizyon dizilerinde kendine yer bulan, duvarda asılı bir resmin ona ait olduğunu tarzından anlıyoruz.

Demek ki Erbil üslubunu, tarzını benimsetmiş, sıradan bir sanatseverde bile göz aşinalığı oluşturmayı başarmış, sanatın toplumsallaşmasına katkıda bulunmuş bir usta.

Kendisini bir maraton koşucusu gibi gören sanatçı, bu güzelliklerle dolu koşuya doymamış olacak ki "Benim için geçen yıllar, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığım bir serüvendi." diyor.