İnsan avcısı bir haham

İranlı sinemacı Parviz Sheikh Tadi'nin Saturday's Hunter (Cumartesi Avcısı) adlı filminin epey öğretici, aydınlatıcı bir eser olduğunu düşünüyorum.

Filmde kendi çıkarı için dünyayı ateşe vermekten çekinmeyen Siyonist düşüncenin temel öğretilerine dair izdüşümleri görmek mümkün.

Söz konusu 'Avcı'nın sakın ola ki kuş, geyik, keklik avladığını falan sanmayın. Buradaki avcı, Siyonist bir din adamı, bir haham... Avı da insan!

Bu haham ve adamları, Yahudilikte çalışmanın yasak olduğu Cumartesi günleri insan avına çıkıyorlar. Tarlalarında, bahçelerinde kendi halinde çalışan Filistinlileri ölümle korkutup, topraklarını terk etmeye zorluyor, direnenleri ise öldürmekten çekinmiyorlar.

Evet, bu bir film senaryosu ama sizce abartılı bir yanı var mı

Tabi ki Hayır, Gazze'de yaşananlara baktığımızda, Siyonistlerin insan öldürmekte hiç bir sınır tanımadığına şahit oluyoruz.

2009 yapımı Cumartesi Avcısı, Siyonistlerin, tahrif edilmiş Tevrat'ın söylemlerini kendi dünyevi çıkarları ve şeytani planlarına alet etmelerini göstermesi bakımından ilgi çekici bir film.

Ye yer psikolojik gerilime bazen de ironik bir üsluba yaslanan filmde, Amerika'da doğup büyümüş sıradan bir Yahudi çocuğun, Bünyamin'in, Siyonist öğretilerle beyni yıkandıktan sonra masumiyetini yitirip bir katile dönüşümü anlatılıyor.

Yaz tatili bahanesiyle biraz da zorla annesinin elinden alınan ve Haham dedesinin eline düşen çocuk Bünyamin'in değişimi önce kıyafetten başlar. Kot pantolon, tişört ve spor şapka gider onun yerine Yahudilerin alamet-i farikası olan siyah takım elbise, beyaz gömlek ve kipa gibi kıyafetler gelir.

Kendisine ve kavmine hizmet edenleri tanrıya hizmet edenler olarak gören ve dolayısıyla kendini tanrılaştıran, bütün şeytani planlarına rağmen masumu oynayan bir hahamın elinde Bünyamin, zamanla soğukkanlı bir katil ve dedesinin yerine geçmesi muhtemel bir haham adayı olur.

Bu göreve geçecek kişinin kalbinde merhamet, sevgi gibi insani duygulara yer olmadığını yine dedesinden öğrenecektir Bünyamin.

Sevgi ve merhamet gibi duygular sadece Siyonist menfaatlere hizmet ediyorsa kullanışlıdır. Aksi takdirde bir Siyonist'in başkalarına göstereceği duygu, katılık ve merhametsizliktir.

Filmin ilginç karakterlerinden biri de ailesi öldürüldükten sonra çocukluktan itibaren bu Yahudi ailenin yanında uşak olarak yetiştirilen, hizmetçilik yapan, emirlere kesin itaat eden Filistinli genç, Metin karakteridir.