Depremzedelere yardım için toplanan paraları kendi yararına kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan "Haluk Levent" ismi hayal kırıklığının öteki adıdır. Kimseyi peşinen suçlu ilan ettiğimizden değil; fakat bir sanatçının her seferinde akçeli işlerle kamuoyunun gündemine gelmesi neresinden bakılsa nahoş bir durum. Bir değil, iki değil... Bu kaçıncı
Para meselesi insanoğlunun en büyük imtihanlarından biridir. Paranın bozduğu, paranın vezir ettiği, paranın rezil ettiği insanlar vardır. Para yönetilemediği zaman insanı yönetmeye başlar ki asıl felaketler de o zaman peyda olur; insanın başına türlü dertler sarılır.
Haluk Levent hakkında daha önce karşılıksız çek düzenlediği gerekçesiyle dava açıldığını ve adli para cezası verildiğini biliyoruz. Şimdi ise başkanı olduğu Ahbap Derneği'ni şahsi borçlarına kefil gösterdiği iddiaları ile gündemde.
Ayrıca, İstanbul başsavcılığı şu tespiti de yapmış: "Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent'in 2020-2026 yılları arasında 990 milyon lira bahis oynadığı, 390 milyon lira para kaybettiği, Ahbap hesabından asistanı Yeliz Kaya hesabına 120 milyon lira para aktarıldığı tespit edildi."
6 Şubat depremlerinin ardından, devlet kurumlarının yetersiz kaldığı iddiasıyla birtakım sanatçılar Haluk Levent'in ve Ahbap Derneği'nin hamisi, savunucusu ve bağışçısı oldu. Sosyal medyada 'köpürtülen' güven ortamı sayesinde yedi milyar liralık yardım toplandı. Yetmedi 'İzmir Marşı'yla kahramanlaştırdılar. Ama şimdi devletin küllerinden ayağa kaldırdığı şehirlere bakın, bir de her fırsatta dürüstlükten, şeffaflıktan bahseden Haluk Levent'in ve Ahbap Derneği'nin düştüğü duruma... 'Ciğeri kediye emanet ettik' diyenler haklı mı yoksa

3