Milli yas

Dünya olarak hepimizin gözü önünde yaşanan Gazze'deki sivillere yapılan saldırılar nedeniyle 3 gün milli yas ilan edildi.

Bayraklar yarıya indi.

Çocuk ve masum sivillerden oluşan yüzlerce kişiye duyduğumuz saygının bir gereği olarak ülkemizde 3 günlük millî yas Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edildi.

Türkiye olarak Filistin'de yaşanan bu acıyı yüreğimizde hissediyoruz.

ÜNLÜLERDEN SAVAŞA HAYIR

Son olarak Gazze'de hastane bombalayan İsrail'in saldırıları devam ederken sanat dünyasından birçok ünlü isim, sosyal medyadan 'Savaşı durdurun' paylaşımları yaptı.

Sinan Akçıl, Ezgi Mola, Pınar Deniz, Başak Dizer, Hadise, Ferhat Göçer, Aydan Şener, Bülent İnal, Simge Sağın, Alişan, Ebru Gündeş, Oktay Kaynarca, Serenay Sarıkaya, Ebru Yaşar, Tarkan, Nebahat Çehre ve Fazıl Say üzüntülerini sosyal medyadan dile getirdi.

Sık sık karşıt çıkışlarıyla gündeme gelen piyanist Fazıl Say, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vahşeti durdurma çağrısını paylaştı.

Gönderisine "Tamamen aynı fikirdeyim. Tüm insanlar bu savaşı durdurmak için bir şeyler yapmalı. Netanyahu savaş suçu, soykırım, katliamlar suçundan yargılanmalıdır. Yeter artık bu vahşet! Hastane bombalamak ne demek" yazdı.