Türk kültürünü Hollywood'da

Hollywood Türk Film ve Dizi Günleri, 16-17 Kasım tarihlerinde Los Angeles'ta gerçekleşti. Etkinlik kapsamında Hollywood'dakiler Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı oldu.

Türk kültürünü geçtiğimiz hafta sonu Hollywood'da tanıttık. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleri ve OGM Pictures'ın ana sponsorluğuyla desteklenen Hollywood Türk Film ve Dizi Günleri, 16-17 Kasım tarihlerinde gerçekleşti. Bu özel etkinliğin başlangıcı ise Ecem Lawton'ın yönetmenliği ve sunuculuğu ile Sony Stüdyoları'nda gerçekleşti.


Elif - BarbarosTapan -MohamedHadid -KeniSilva

Etkinlik kapsamında 16 Kasım'da Oscar aday adayı filmimiz "Hayat"ın galası düzenlendi. 17 Kasım'da ise OGM Pictures'ın iki yeni dizisi "Sahipsizler" ve "Şehrazat"ın gösterimleri yapıldı.

Birçok Amerikalı katılımcı, Türk kültürünü ve hikâyelerini asla bilmediklerini itiraf ederek izledikleri filmler karşısında hayranlıklarını bizimle paylaştı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Dilan Çiçek Deniz iddialı elbisesiyle gecenin en dikkat çeken ismi oldu.

SEÇKİN DAVETLİLERKATILDI

İki gün süren etkinliklere katılanlar arasında "Hayat" filminin yönetmeni Zeki Demirkubuz ve oyuncuları Cem Davran, Miray Daner vardı. Ayrıca Dilan Çiçek Deniz, Akın Akınözü, İsmail Hacıoğlu da açılış gecesine katıldı. Etkinliklere Emmy ödüllü yapımcı Devrim Wellman, Altın Küre'nin başkanı Helen Hoehne, Sony uluslararası içerik başkanı Shebnem Aşkın, Grammy adayı olan besteci Esin Aydıngöz, 6 Şubat depremlerinden sonra Amerika'dan ülkemize yardım ekibi gönderen Anthony Morrone, Susan Baaj, Bennu Gerede, Aslı Filinta, SpaceX'in direktörlerinden Omar Kunbargi, Gigi ve Bella Hadid'in babası Mohamed Hadid, dansçı-koreograf Nick Pauley, "James Bond: No Time to Die", "A Star Wars Story", "Wonder Woman"ın yardımcı yönetmeni Lizzie Maxwell, yapımcılar Rock Jacobs, Jeff Rice, Marvin Cheng, Frank Harris gibi sektör profesyonelinin yanı sıra Türk-Amerikan toplumunun seçkin üyeleri katıldı.