Prensi yıkan tarihi röportajın perde arkası

Kraliçe Elizabeth'in oğlu Prens Andrew adı Jeffrey Epstein davasına karışınca BBC'deki "Newsnight" programına röportaj verdi.2019'un kasım ayında yayınlanan röportaj pek çok dengeyi değiştirdi. Prens Andrew'un kraliyet görevlerinden çekilmesine neden olan tarihi röportaj, Philip Martin'in yönettiği "Scoop" filmiyle ekrana taşındı. Prens Andrew'un pedofil finansör Jeffrey Epstein'le olan arkadaşlığını sorgulayan röportaja imza atan spiker Emily Maitlis'i Gillian Anderson canlandırdı. Gillian Anderson ve tarihi röportajın mimarı gazeteci Sam McAlister ile Kelebek okurları için bir araya geldik.

Prens Andrew röportajının sadece Birleşik Krallık'ta değil tüm dünyada yankıları oldu. 16 Kasım 2019'da yayınlanan röportajdan sonra prensin tüm görevlerine son verildi. O dönem prensin röportajıyla ilgili neler hatırlıyorsunuz

- Gillian Anderson:Röportajı canlı izlemedim. Sanırım izleyemeyecek kadar gergindim çünkü bunun utanç verici olduğu açıktı. Ama konu büyüdükçe kaçma şansınız olmuyor. Açıkçası rol için hazırlanırken yoğun bir şekilde çalıştım.

Canlandırdığınız Emily Maitlis dışında performansınızı temel almak için takip ettiğiniz başka bir TV spikeri oldu mu

- Gillian Anderson:Sadece Emily'yi izlemek ve analiz etmek yeterli oldu. Onu gerektiği gibi incelemek için elimden gelen her şeyi izledim, kitabını okudum, kitabını sesli dinledim. İşi dışında onun kişiliği, jestleri, başını nasıl eğdiği, nasıl yürüdüğü, nasıl hareket ettiği Tüm bu şeyleri inceledim ve analiz ettim.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Gerçek hayattan bir insanı canlandırırken karakteri yaratmak ve taklit etmek arasındaki dengeyi nasıl sağlıyorsunuz

- Gillian Anderson: "The Crown"da Margaret Thatcher'ı oynadığım dönem gerçek bir insanı canlandırmaya yönelik bana bir tavsiye verildi. Ve o tavsiyenin ne zaman gerçek bir insanı canlandırsam faydalı olacağını düşünüyorum.

Neydi size verilen tavsiye

- Gillian Anderson:O role seçilmemin bir nedeni vardı. Rolde kendinizden unsurların kalması önemli. Eğer kendinizden kurtulmaya çalışırsanız taklitçi, doğal olmayan bir karakter oluşabilir. Bunu dengelemenin yolu gerçekten yaşamış karaktere takıntılı olmamak ve kendinizden bir parçanın ortaya çıkmasına izin vermektir.

KENDİMİ ONURLU VEAYRICALIKLI HİSSETTİM

Prens Andrew ile röportaj sahnesinin çekimi hakkında konuşalım istiyorum. Bir günde mi yoksa birkaç gün içinde mi çekildi

- Gillian Anderson:Buckingham Sarayı'ndaki Güney Çizim Odası'nın birebir kopyası olan sette çekim yaptık. Sandalyeler altı metre aralıklarla yerleştirildi. O gün prens ile BBC röportajını çeken tüm kameralar yerleştirildi. Ve bizim çekim yaptığımız kendi kameralarımız vardı. Hem sahneyi yaratmak için yerleştirilen röportaj kameraları hem de bizim filmi çektiğimiz kameralar hepsi aynı anda çekim yapmak için kullanıldı. Böylelikle röportaj baştan sona filme alındı. İçeri girdik, oturduk, o sahneyi hiç prova yapmamıştık. Yönetmenimiz Philip'in (Martin), 'action' demesiyle başladık.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

"X Files"dan bu yana güçlü kadın rolleri oynadınız. Emily, bu güçlü kadın karakterler koleksiyonuna hangi özellikleri kattı

- Gillian Anderson:Birleşik Krallık'ta Emily tanınan bir kadın. Ve zekâsı nedeniyle filmde de gösterdiğimiz gibi biraz süper kadın olarak biliniyor. Herkesin önünde durabiliyor, yumruklara göğüs gerebiliyor, zor sorular sorabiliyor. Aynı zamanda koşucu ve yüzücü. Ve bir çocuk annesi. Bu tarz özellikleri olan kadınları oynama fırsatına sahip olmak eğlenceli. Ben koşucu değilim. Yüzücü de değilim. Demek istediğim müthiş bir karakter ve onun yerine geçme fırsatı bulduğum için kendimi onurlu ve ayrıcalıklı hissettim.