Oscar getiren filmi Kelebek'e anlattı: Benji'yi oynamak çok eğlenceliydi

"Evde Tek Başına" serisiyle tanıdığımız Macaulay Culkin'in kardeşi Kieran Culkin, "A Real Pain" (Gerçek Acı) filmindeki 'Benji' rolüyle büyük bir başarıya imza attı. Culkin performansıyla Altın Küre, Eleştirmenlerin Ödülü, BAFTA ve Screen Actors Guild Ödülü'nün ardından 97'nci Akademi Ödülleri'nde 'en iyi yardımcı erkek oyuncu' Oscar'ını kazandı. Ünlü aktörle karakterle kurduğu bağı, senaryonun kendisini nasıl etkilediğini ve rol arkadaşı Jesse Eisenberg ile arasındaki kimyayı konuştuk.

"A Real Pain" (Gerçek Acı) filminde çok yoğun duygularla boğuşan bir karakteri canlandırdınız. Gerçek hayatta böyle insanlarla karşılaştınız mı hiç

- Oynadığım karakter Benji'nin hangi versiyonuyla karşılaşacağınızı, karşınıza ne çıkacağını hiçbir zaman bilemezsiniz. Muhtemelen ben de öyle biriyim. Tabii daha tahmin edilebilir olduğumu ve duygularımı biraz daha kontrol edebildiğimi düşünüyorum. Ama kesinlikle Benji gibi insanları tanıyorum. Senaryoyu okurken karakterle bu kadar iyi anlaşmamın ve onu bu kadar komik bulmamın sebebi de böyle birini tanıyor olmam. Bu insanların tepkisinin ne olacağını çoğu zaman bilemezsiniz. Ben de bu adamdan ne çıkacağını gerçekten bilmiyordum, bu nedenle onu oynamak çok eğlenceliydi.

Haberin Devamı

Yani rolü kabul etmeniz zor olmadı diyebilir miyiz

- Evet. Mükemmel şekilde yazılmış bir senaryoydu. Çok nadir olan bir şey bu; filmin bütün hikâyesini sevdim, karakterimi sevdim ve beni neden bu karakter için istediklerini tamamen anladım. Senaryoyu okurken çok güldüm. Bu inanılmazdı. Sadece orada olmak istedim. Filmle ilgili aklımda tek bir soru ya da tereddüt yoktu. Benji hakkında anlamadığım tek bir şey bile olmadı. Her söylediğinin nedenini ve yaşadığı tüm hisleri anladım. Sadece onu oynamak istedim. O nedenle Benji rolü benim için çok açık bir "evet"ti.

ÇEKİMDEN ÖNCE SAHNE HAKKINDAKONUŞURSANIZ, MAHVEDERSİNİZ

Filmin aynı zamanda yönetmeni ve senaristi olan rol arkadaşınız Jesse Eisenberg ile yakaladığınız kimya muhteşem. Bu bağı nasıl kurdunuz

- Hiç uğraşmadan oldu. Birbirimizi tanımıyorduk. Daha önce birbirimizi hiç görmemiştik, karşılaşmamıştık, konuşmamıştık. Birlikte prova da yapmadık. Sahnelerden önce çok fazla konuşan bir aktör değilim. Sahne hakkında konuşmayı da sevmem. Bence sahnelerin ne hakkında olduğunu kelimelere dökerseniz, bir nevi mahvedersiniz. Orada yazılı olanların o anda sadece olması gerekir ve siz sahnede kendi yorumunuzu katmalısınız. Ben bu şekilde yaklaşmak istedim. Jesse'nin ise çok daha planlı bir yaklaşımı var. Ama ilk sahnemizi çekerken aramızda hemen bir kimya oluştu. Yani ilk anda başardık.

Haberin Devamı

"A Real Pain", birbiriyle pek iyi anlaşamayan kuzenler David ve Benji'nin, vefat eden büyükannelerini yâd etmek için onun doğup büyüdüğü Polonya'ya doğru çıktıkları yolculukta yaşadıklarını anlatıyor. Bu film, sizin kendi aile geçmişinizle daha çok bağlantı kurmanızı sağladı mı

- Hayır. Aile geçmişimize gerçekten girmiyorum ve umursamıyorum da. Asla da girmeyeceğim.

SEYAHATTE PLANSIZLIKEN İYİ SONUCU VERİR

Seyahat etmeyi sever misiniz

- Seyahatlerini planlayabilen biri değilim. O yüzden seyahatlerim sırasında çok stresli oluyorum. Ama bir şekilde her şeyin yolunda gideceğini düşünerek yola çıkıyorum. Hiçbir şey planlamıyorum. Bence plansızlık en iyi sonuçları veriyor.

Haberin Devamı

Bugüne dek çıktığınız seyahatlerin en iyisi hangisiydi

- En iyisi seyahatim hangisiydi, bir düşüneyim... Mesleğimin en iyi yanı, seyahatlerdi aslında. Ama şimdi küçük çocuklarım var ve artık en zor kısım bu seyahatler. "Film için Hırvatistan'a gidiyoruz" dediklerinde, "Ne Hırvatistan'a mı Aman Tanrım, ah emin değilim" diyorum...

Çekimlerde genellikle senaryoya göre mi hareket ediyorsunuz, yoksa doğaçlama da yapıyor musunuz "A Real Pain"in çekimlerine dair varsa ilginç anlarınızı paylaşabilir misiniz