Fesatlık Tanrısı Loki kahraman olabilir mi

Marvel Sinematik Evreni'nin en ünlü antikahramanlarından Loki'yi 15 yıldır Tom Hiddleston canlandırıyor. Kökleri İskandinav mitolojisine dayanan ve 'Fesatlık Tanrısı' (The God of Mischief) olarak da anılan bu figüre ilk kez 2011 yılında "Thor" filminde hayat veren ünlü aktör, Disney Plus'ta yayınlanan "Loki" dizisinde de başrolde. Dizinin aynı zamanda yapımcısı da olan Tom Hiddleston'a, 'Mobius' rolüyle Owen Wilson eşlik ediyor. İki ünlü oyuncuyla Akademi'ye ait Samuel Goldwyn Sineması'nda bir araya geldik ve diziyi konuştuk.

En başa dönelim. Sektördeki ilk işinizi hatırlıyor musunuz

- Owen Wilson: Yapımcı Jim Brooks, bizi "Bottle Rocket" filmi üzerinde çalışmamız için Los Angeles'a getirmişti. Aynı isimle bir kısa film çekmiştik Dallas'ta. Onu geliştirmek ve uzun metraj yapmak için Los Angeles'a getirilmiştik.

- Tom Hiddleston: Benim ilk işim, 2000 yılında, setteki çağrı listesinde 75 numarada yer aldığım "The Life and Adventures of Nicholas Nickleby" filmiydi. Bir lordu oynuyordum. Üç repliğim vardı. Profesyonel olarak ilk ücretli işimdi.

15 yıldır Loki'yi canlandıran bir aktör olarak, karakteri herkesten daha iyi biliyorsunuz. Dizide hikâyenin gideceği yöne nasıl karar verdiniz Birkaç farklı hikâye üzerinde çalıştığınızı biliyorum...

- Tom Hiddleston: Zorlama olmadan, organik bir şekilde gelişti. Hepimiz hikâyeyi tam bir döngüye sokmak istiyorduk. Hikâyenin başladığı yere yeni bir anlam katarak geri dönmenin yolunu bulmak istedik. Bunun için Loki'nin kökenlerine geri döndük. Onun kırık kalbine, dışlanmış olma duygusuna ve kenarlarda kalmış kırık ruhuna dönüş yaptık. Sonra Loki'nin bu kederinin şikâyete dönüştüğünü konuştuk. "Yenilmezler"deki (The Avengers) "Ben Asgard'lı Loki'yim ve görkemli bir amacın yükü altındayım" sözü aklımıza geldi. Senaristlerle yazım odasındayken, beyaz tahtada "görkemli amaç" yazıyordu.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Loki için bu görkemli amaç neydi İşte bunu araştırmaya, yeniden tanımlamaya ve görkemli amacın ne anlama geldiğini keşfetmeye çalıştık. Loki alçakgönüllülüğü, merakı, Mobius ve Sylvie ile olan dostlukları sayesinde bazen amacın zaferden daha ağır bir yük olabildiğini öğrendi. İyi insan olabilmek için geçmişinizi kabul etmelisiniz, hatalarınızla, yanlış adımlarınızla ve başarısızlıklarınızla barışmalısınız. Loki de öğrendi ve yeni amacını buldu. Çünkü sevdiği ve değer verdiği arkadaşları oldu. Bu sevgiyi bulduktan sonra sevdiklerinin hayatlarını korumak istiyor.

O BİR PİYANO

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Loki, Marvel evreninin önemli bir figürü, peki sizin gözünüzden nasıl bir karakter

- Tom Hiddleston: Karmaşık bir karakter. Loki'yle pek çok dönemeç, zirve, uçurum, duygusal iniş çıkışlar yaşadık. Loki'yi canlandırmanın en sevdiğim yanı ne biliyor musun O bir piyano. Tüm tuşları; hafif tuşları da, ağır tuşları da çalmayı seviyor. Benim onda bulduğum şey umarım izleyiciye de geçmiştir. Çok şiirsel ve rahatlatıcı bir yönü var ve bu huzur veriyor. Kaderini kabul ediyor ve kontrol ediyor. İkinci sezonumuz daha çok özgür iradeyle ilgiliydi.

"Kendi hayatlarımızın kontrolü bizde mi" temasına yoğunlaştık. Diğer hikâyelerde kötü adam olarak tanımlanan Loki, durumu tersine çevirip kahraman olabilir mi Sözün kısası, acı, tatlı, melankolik, çok dokunaklı ve tatmin edici...

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Dizide Mobius'un jet-ski ile olan hikâyesi sevildi ama sizin jet-ski'leri pek sevmediğinizi duydum, doğru mu

- Owen Wilson: Gerçek hayatta babamdan biraz etkilendim sanırım. Aile tatillerinde göle giderdik. Babam, jet-ski yapanlara ve çıkardığı seslere saydırırdı. Bu yüzden sette jet-ski'ler hakkında yorum yapmaktan kaçındım. Ama daha sonra jet-ski ile aram düzeldi ve aslında sevmeye de başladım. Önyargım, onlar hakkında bir şey bilmemekten kaynaklanıyordu sanırım. Diziyle birlikte bu güzel makinelerle aramda özel bir bağ olduğunu fark ettim. Tabii insanlar Mobius'un hayatında jet-ski'nin neyi temsil ettiğini ve "jet-skiMobius" ilişkisini sevdi.