Entrika dolu bir hikâye

Bedeli ne olursa olsun arzuladığı hayata ulaşmak için kötülük yapmaktan korkmayan Tom Ripley'in karmaşık ruhunu araştıran "Ripley", Patricia Highsmith'in romanından uyarlandı. Daha önce Matt Damon'ın canlandırdığı Ripley karakterini bu sefer Andrew Scott oynadı. 1999 uyarlamasında Gwyneth Paltrow'un oynadığı Marge Sherwood karakterini ise Dakota Fanning canlandırıyor. Sırlar ve bilinmeyenin cazibesinin sürükleyici hikâyesini konuşmak için dizinin başrol oyuncuları Dakota Fanning ve Andrew Scott ile Kelebek okurları için konuştuk.

DAKOTA FANNING
Kendime meydan okumaya devam etmek istiyorum

Öncelikle karakteriniz Marge'ın oynadığınız diğer rollerden çok farklı olduğunu söylemek istiyorum. Sizin projeye özellikle ilgi duymanızı sağlayan şey neydi

- Her şeyden önce projeye dahil olan isimler sonrasında benim de bir parçası olmamın istenmesi.

Projeye dahil olan isimler demişken hemen Andrew Scott'ı sormak istiyorum. Yeteneği ve oyunculuğuyla sektörde takdir gören bir isim, onunla çalışmaktan bahsedebilir misiniz

- Andrew'un dışında bu kadar samimi çalışan başka biri olamazdı. İşimize benzer bir yaklaşımımız olduğunu düşünüyorum. Çalışırken ayrıca biraz keyif almamız da gerekiyor. Ayrıca çekimler süresince birbirimize yaslanabildik. Destek olabildik.

Performans sırasında diğer oyuncunun ne kadar mükemmel olduğunu gördüğünüzde etkilenmeniz nadir bir durumdur ve onunla çalışırken bu kesinlikle oldu. Onu insan olarak da aktör olarak da seviyorum. Marge ve Tom'un olduğu o sahneleri yapmak çok eğlenceliydi. Zorlu ama eğlenceliydi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Daha önce oynamadığınız hangi karakterleri canlandırmak istersiniz, performans açısından
-
Çok fazla var. Beni bir şeye neyin çektiğini, neden bir şeye ilgi duyduğumu veya o şeyin yapmak istediğim dönemde nasıl bir yere uyduğunu asla bilemiyorum. Bu hesapçı şekilde düşünmüyorum. Çoğunlukla içgüdüsel olarak yapmak istiyorum. Ve her projede beni o işi yapmaya çeken farklı sebepler var. Oynamayı istediğim belirli bir karakter aklımda yok. Sadece kendime meydan okumaya ve farklı bir şeyler yapmaya devam etmek istiyorum. Ve sırada neyin geleceğini veya neyin seni çekeceğini asla bilemiyorsun.
KADRODAKİ TEK
AMERİKALI BENDİM

Çekimleri İtalya'da yaptınız. Çekimler için yabancı bir ülkedeyken boş zamanlarınızda ne yapmaktan keyif alırsınız

- Kadroda yer alan tek Amerikalı bendim. Bazen ekipten insanlar evlerine İngiltere'ye giderlerdi, ben hep İtalya'daydım. Tek başımaydım ve o dönem Covid devam ediyordu. Ailem ve arkadaşlarım beni görmeye gelmekten korktular çünkü yoldan gelip beni hasta etmek istemediler.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Roma'da gidebileceğim her yere yürüdüm. İtalya'dayken alışveriş yapmadan duramadım. Sanki oradaki işim alışveriş yapmakmış gibi görev edindim.

Pek çok film ve TV şovu sosyopatların ve psikopatların zihnini ve eylemlerini ele alıyor. Bu karakterleri sinema neden seviyor

- Şahsen öyle karakterleri izlemeyi çok seviyorum. Filmlerle bu insanların zihniyetine, güdülerine, bakış açısına girebiliyorsunuz. Bir aktör olarak farklı insanları oynamak dışında daha ne isteyebilirsin ki Keza bir izleyici olarak da izlemek hoşuma gidiyor.

ANDREW SCOTT
Hepimizin içinde karanlık bir taraf var

Orijinal filmde Matt Damon'ın Ripley rolünü unutup karakteri kendinize ait kılmak ne kadar zordu

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

- İnsanların sevdiği bir film ve ben de o filmi ve filmdeki performansları seven insanlardan biriyim. Böyle bir projede yeniden yapım olduğu için endişeleniyorsun. Başka birinin zaten başarılı olan çalışmasını yeniden yapmanın ne anlamı var diyorsun. Fakat en başından beri senaryo yazarımız ve yönetmenimiz Steve Zaillian'ın niyetinin farklı olduğunu biliyordum.