Antenlerimi çıkarıyorum ve gözlemliyorum

1999'dan 2002'ye kadar dört yıl üst üste 'en iyi erkek rock vokal performansı' dalında Grammy de dahil olmak üzere birçok ödül kazanan şarkıcı Lenny Kravitz müzik sektöründe bir ekol. Albümlerindeki her enstrümanı kendi çalan müzisyen son olarak dijital platformda yayınlanan "Rustin" adlı film için "Road to Freedom" (Özgürlüğe Giden Yol) şarkısını yaptı. Yönetmen George C. Wolfe imzası taşıyan film, 1963'te Washington'a yapılan sivil hakları hareketi yürüyüşünün gizli kahramanı Bayard Rustin'e ışık tutuyor.

Bir filme şarkı yazarken ilham almak için neler gerekiyor

- Hayat. Sadece hayat. Ben gözlemciyim. Gözlemliyorum, antenlerimi çıkarıyorum ve almam gereken her şeyi almak için bekliyorum. İlhamın bir kısmı çok aktif olmaktan geliyor, diğer tarafı da tamamen geriye yaslanıp rahat bir şekilde sinyal almayı bekleyen kısımdan geliyor. Bu film için de her zamanki yolumu takip ettim. Filmi izledim ve Bayard Rustin'den tamamen ilham aldım ve etkilendim. Ve sonra sustum. Oturdum ve bekledim... Sonra sesleri ve akorları duymaya başladım. Piyanonun başına oturdum. Ne hissediyorum Anlamaya çalıştım ve çalmaya başladım.

Bu filmde şarkınızı yönlendiren belirli bir görsel veya yazılı unsur var mıydı

- Görsel unsur pek yoktu. Yönetmen George C. Wolfe ile derinlemesine görüşmeden önce eski arkadaşım Rustin'i oynayan aktör Colman Domingo ile konuştum. Colman'a "Bana söylemek istediğin bir şey varsa söyle, bu adamı sen oynadın" dedim. "İşiyle var olan bir adamdı" dedi. Ve onun bu sözü bana gerçekten yardımcı oldu. Şarkıda Özgürlüğe giden yolda o yere ulaşmak için yapılacak çok iş var" dedim.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

ENSTRÜMANLAR ZAMANIN ÖTESİNDE YANİ ZAMANSIZLAR

Yönetmen George Wolfe'un şarkı için size ne tür yönlendirmeleri oldu

- George gerçekten ilginç ve tamamen her şeyle ilgilenen bir yönetmen. Ne istediğine dair fikri var. Sözler ve müzik üzerine çok derin sohbetler yaptık. George'un son derece kararlı olduğu bir şey vardı ve o da trombonun sesiydi. Trombon bir karakter, bir duygu sesiydi.

Şarkıyı dinlediğimizde 60'lar ama aynı zamanda da şimdi. Demek istediğim hem o döneme hem de bugüne ait Şarkıyı yaparken zaman dilimini aklınızda bulundurdunuz mu

- Yani eğer benim müziğimi biliyorsanız biliyorsunuzdur. Tüm enstrümanları kendim çalıyorum ve ellerimle çalmayı seviyorum. Ve bu nedenle, zaten vintage diyebileceğiniz bir ses elde ediyorum. Ancak enstrümanlar zamanın ötesinde yani zamansızlar öyle değil mi Bas bastır, davul davuldur, gitar da gitardır. Bu sesler zamansız. Şarkının köklerinin gospel'e, ritminin blues'a dayanmasını istedim. Şarkı kilise müziği, RB, blues ve rock'n roll'un güzel bir karışımı oldu.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bir film için şarkı yazmak ile normal sürecinizde şarkı yazmak ne kadar farklı Film size daha fazla özgürlük mü veriyor yoksa tam tersi mi

- Normalde müzik yaptığımda sadece istediğim gibi müzik yaparım. Bu konuyu kimseyle konuşmam. Film için yazarken bir filmle karşı karşıyasın. Bir yönetmenle karşı karşıyasın... Buna alışkın değilim. Benim için eğiticiydi.

George (yönetmen) her hecenin üzerinden geçiyor. Yazarken kelimeleri sunuyorsunuz. Yönetmen "bu kelimeden hoşlanmadım" diyor. Ben öyle düşünmüyorum ve harika olduğunu düşünüyorum diyelim. Ama yönetmen "Hayır, bu kelime duymak istediğim şey değil" deyince iş bitiyor... Ve bu tarz çalışmak benim için çok farklı bir şeydi. Hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Ve çok şey öğrendim.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

HÂLÂ BU GEZEGENDE BİRLİKTE YAŞAMAYI ÖĞRENEMEDİK

Eski Lenny Kravitz'den bu yana bakış açınız ne yönde değişti