Yeni teknik direktörleri Martin Hyski geldiğinden bu yana 5 resmi maçta 5 galibiyet alan Viktoria Plezen karşısına Süper Lig ve Avrupa Ligi'nde benzer bir seri yakalamış olmanın özgüveniyle çıktı Domenico Tedesco.
Artık oturdu denen ilk 11'inde kazanırsa 'rotasyon', puan kaybederse 'ne gerek vardı' denecek önemli değişiklikler yapmıştı. Tedesco, gayet Avrupai bakış açısıyla kadrosunun genişliği sayesinde oyun kalitesinin düşmeyeceğini düşünmüştü kuşkusuz ama ilk 45 dakika onunla aynı fikirde değildi.
Sarı lacivertliler devrenin ilk ve tek tehlikesini yarattığında dakikalar 41'i gösteriyordu. Viktoria Plzen ilk 45'te belki daha baskındı ama bol bol kullandıkları duran toplardan onlar da herhangi bir skor yaratamadılar, bu atışlardan geriye sadece Rafiu Durosinmi'nin kol gücüne hayran kalmamızı sağlayan korner gibi taç atışları kaldı.
Gözden KaçmasınViktoria Plzen-Fenerbahçe maçında şok karar! 90 7'de VAR inceledi, penaltı verilmediHaberi görüntüleHOCALARIN DEDİĞİ OLMADI
Maç öncesi Tedesco, Plzen in enerjisinden ve fizik gücünden bahsetmişti. Martin Hyski, Fenerbahçe'nin cesaretine ve hücumuna vurgu yapmıştı. İki teknik adamın bahsettiği bu unsurları maçın büyük kısmında göremedik. Karşılaşmanın büyük bölümü, yaratıcılıktan ziyade disiplinin, cesaretten çok temkinin öne çıktığı bir satranç maçı gibiydi. Tempo ve seyir zevki oyuncu değişiklikleri sonrası birazcık arttı, son 10 dakikada iyice yükseldi. Herkesin her maçı kazanmak için oynadığı, ikinci maç telafisinin olmadığı bu yeni formatta, oyuna ruh katacak, tempoyu yukarı çekecek gol, maçın son dakikalarında Duran'ın düşürülmesiyle doğan pozisyon penaltıya evrilseydi gelecekti ama ne VAR'dan ne maçtan gol çıkmadı.

4