Tarihi gece keşfetmek
Sonsuz tarihi hazineleri saklayan bir coğrafyada yaşıyoruz. Kimi gün yüzüne çıkmış kiminin hala upuzun yolu var
Kimi saklı kalmış kimi yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Fırsat buldukça ben de keşfetmeye çalışıyorum. Bazılarını defalarca gezsem de dönüp dolaşıp yine bir gün yolumu mutlaka düşürüyorum.
Efes, Bergama, Denizli sadece birkaçı.
Her gittiğimde dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri görmek ayrı yüzümü güldürüyor.
HEDEF 12 AYA YAYMAK
Nefeslenme zamanlarında tarihi keşfetmeyi seven biri olarak son yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başlattığı "Gece Müzeciliği" en çok ilgimi çekiyor.
Haberin DevamıEfes'te gece etkinliklerine katıldığımızda, ışıklandırmayla birlikte o tarihi atmosferin büyüsüne kapılırdım. Gündüz taşları ısıtan bunaltıcı havanın, gecenin serinliğinde daha iyi olacağını düşünürdüm.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, tarihi ve kültürel mirasın daha geniş kitlelere tanıtılması ve turizmin 12 aya yayılması hedefiyle
Gece Müzeciliği projelerini aralıksız sürdüreceğini ilk duyduğumda en çok mutlu olanlardandım.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın geçen yıl başlattığı Gece Müzeciliği uygulamasıyla bu yıl 27 müze ve ören yeri aydınlatılacak, geceleri gezilebilecek.
Uygulama 1 Haziran'da başlayacak, pek çok müze akşamın ilerleyen saatlerinde ziyaretçi ağırlayacak.
İzmir'de Efes dışında; 140 yıllık tarihiyle endüstri mirasının önemli yapılarından Alsancak Tekel Fabrikası da 21.00'e kadar açık olacak. Ege'de; Didim Apollon Tapınağı 21.00'e, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi 22.00'ye, Denizli Hierapolis örenyeriyse 23.00'e kadar gezilebilecek.