Kadının sorunlarını kadına sorun

'Dünya Emekçi Kadınlar Günü', 8 Mart'ta tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Hatta artık bir haftaya yayılıyor.

Elbette vurgulanan; kadının, kadın sorunlarının tek bir güne sıkıştırılması, hatırlanması değil

Kadınlar, maalesef ki hayatın her yerinde her gün hala çözülemeyen onlarca sorunla mücadele ediyor. Kadınlar sesini, bazen sessiz çığlığını duyurmaya çalışıyor.

Hayatın her alanında ne kadar çok kadın olursa, kadına yönelik şiddet başta olmak üzere, kadın sorunlarının daha çok çözüleceğine inananlardanım. Siyasette, iş hayatında, sivil toplum kuruluşlarında

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

Eşit temsil hakkına sahip olmak, birinci öncelik. Hepimizinkadın erkek mücadelesibu olmalı!

KADIN VE AİLE ÇALIŞTAYI

Elbette 8 Mart'ta etkinlikler, kutlamalar olmalı ama bu günün anlam ve önemini doğru vurgulamamız gerekiyor. Malum seçim dönemindeyiz Bu nedenle bu hafta "kadın", seçim çalışmalarında da
öne çıktı. Adaylar ziyaretler yaptı, çiçek dağıttı, kutlamalarda bulundu. Kadınlarla ilgili projelerini anlattı.

Bu hafta ben de birçok etkinliğe davet edildim İçlerinden birine şaşırarak ve heyecanlanarak gittim. Gazetecilik hayatımda İzmir'de ilk defa bir belediye başkan adayı; kadınları, kendisinin bulunmadığı bir ortamda, sadece bizler olarak çalıştaya davet ediyordu. 'Kadın ve Aile Çalıştayı'nı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ve ekibi düzenliyordu.

Bizler ise siyasetçilerin olmadığı bir ortamda kadın kadına sorunlarımızı dile getirecek ve bir rapor yayınlayacaktık.

HER KESİMDEN FARKLI KADIN, 6 MASADA 6 BAŞLIK

Toplumun her kesiminden farklı kadınlar, 6 karma masada bir araya geldik. Gazeteci, ev kadını, öğretim görevlisi, öğrenci, sanatçı, sivil toplum destekçisi İnanın ki masada;ne işle uğraştığımızı, siyasi düşüncelerimizi hiç konuşmadık. Toplantıda siyasetçiler yoktu. Sadece belirli başlıklar altındaki sorunlarımızı konuşup, isteklerimizi belirttik. Toplantının sonunda bir sonuç raporu yayınlandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'a daha sonra iletildi.

Sonuç raporundan önemli, güzel, çözüm odaklı fikirler çıktı Umarım kadın ve aile sorunlarını kendilerine sorup projelendirmek, bundan sonra tüm siyasetçilere ışık olur.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

SONUÇ RAPORUNDAÖNE ÇIKANLAR

Her masanın öne çıkan sorun ve çözüm önerilerinden birkaçını söylemek gerekirse.

KADIN SOSYAL ÇALIŞMALARI

Belediyenin tüm sosyal etkinliklerinin çocuklara ücretsiz, kadınlara indirimli olmasını talep ediyoruz.

Sosyal tesislerin artırılmasını istiyoruz. Toplu taşıma saatlerinin, araçların özellikle geç saatlerde kadınların istediği yerde durması yönünde yenilenmesini talep ediyoruz.

KADIN İSTİHDAMI VE EĞİTİM

"İzmir Kadınları'' aplikasyonunun geliştirilmesini istiyoruz. Çeşitli duyurular vebilgilendirmelerin bu aplikasyonlar üzerinden gönderilmesini talep ediyoruz.

Şehirde bulunan tüm kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının staj programlarının tek bir platformda toplanmasını, özellikle kadınlara özel kotalarla bu programlarındesteklenmesini istiyoruz.

Kişisel hijyenik ürünlerin üretiminde büyükşehir tarafından tesisler
oluşturularak, ücretsiz dağıtımının sağlanmasını tavsiye ediyoruz.