Hafriyat kamyonlarına artık bir çözüm bulunsun!

İzmir'de hafriyat kamyonlarının yaşattığı çileyi, biz yazmaktan bıktık! Bu araçlar, hiçbir trafik kuralını tanımıyor. Sol şeritten hızla ilerliyor, makas atıyor, taşıdıkları malzemeleri yollara serpe serpe gidiyor! Üstelik çoğunun plakası bile yok.

Söylenmekten, şikayet etmekten bıktık. Ancak maalesef çözüm bulunamıyor

Özellikle gazetemizin bulunduğu İşçiler Caddesi'nde, hem çoğu zaman kaza atlatıyor hem de bu araçların yarattığı trafik terörüne maruz kalıyoruz. Eminim ki trafikteki çoğu İzmirli, bu hafriyat aracı teröründen yakınıyor.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

Tramvay yolu çökük, yağmurlu havada neredeyse diz boyu çamur, rüzgarlı havada kum fırtınası. Belediye araçları yolları yıkasa da kucak kucak dökülen çamuru hiçbir şey temizleyemiyor. Gazeteye gelen bizler ve misafirlerin çoğu, paçalarına kadar çamura batık halde. Bu devirde böyle bir ilkelliğe çözüm bulunamamasını aklım almıyor. Üstelik geçen hafta yayalar için ayrılmış kaldırımı kapatan inşaat ve hafriyat kamyonları yüzünden büyük kaza atlattım.

İzmir Emniyeti'nin hafriyat kamyonlarına uyarıda bulunup, ceza yazdıklarını da öğrendim ama demek ki bu kural tanımazlara daha başka yaptırımlar, trafikten mene kadar ceza uygulamak gerekiyor.

KIŞI KARŞILAMA HEYECANI

Baharın gelişini ayrı, kışın gelişini ayrı seviyorum. Bu sene kış, özlete özlete sonunda geldi! Yeni yıl ve kışı karşılama heyecanı bir arada. Işıltılı vitrinler, caddeler, mekanlar; kararan içimizi renklendiriyor.

Geçen hafta ben de yağmurlu, fırtınalı, kasvetli bir günde, içimi açacağını düşündüğüm bir etkinliğe gittim. Üstelik sarı kod uyarısı yapıldığı bir günde

Mert Vidinli ev sahipliğinde, GCHarmoni Network iş birliğiyle düzenlenen 'Winter Calling Shopping Event'e adım atar atmaz, kendimi onlarca markanın arasında, renkli bir dünyada buldum. Moda dünyasının öncü tasarımcıları ve 60'a yakın seçkin marka, Hyatt Regency İzmir İstinyePark'ta keyifli, eğlenceli bir festivalde buluşmuştu.