Ege yeni sezondan umutlu

Baharın müjdecisi cemrelerin 7 gün arayla düştüğüne inanılıyor. Cemrelerin ilki 20 Şubat'ta havaya, ikincisi 27 Şubat'ta suya düştü. Üçüncü cemre ise 6 Mart'ta toprakla buluşacak. Böylece baharı artık gelmiş kabul edeceğiz. Zaten baharın gelişini çiçeklenen meyve ağaçlarından, yeşillenen topraklardan usul usul hissediyoruz da. Doğa, hayat yeniden canlanıyor.

BAHAR FESTİVALLERLE KARŞILANIYOR

Ege'de de baharın gelmesi, doğanın uyanışı festivallerle, şenliklerle kutlanmaya başlandı. Çiçeklenen badem ağaçlarıyla bahar; Datça'da 'Badem Çiçeği Festivali' ile geçen hafta karşılandı bile! Badem çiçekleri yaşamda umudun simgesi gibi Önce sahillerde gördüğümüz çiçek açan badem dalları, hızla Anadolu'nun en kuytu yerlerine, tepelere doğru yayılıyor. Yağmurlarla yeşeren doğada otlar bile bereketi simgeliyor. Şubat sonundan itibaren Ege'nin dört bir yanında şifalı ve sağlıklı otlar göz alabildiğince çayırları, dağları kaplıyor. Ege'ye atalardan miras kalan ve kıyı köylerinde ortaya çıkmış ot kültürünü daha geniş kesimlere yaymak için de çeşitli etkinlikler, festivaller düzenleniyor. 'Bodrum Acı Ot Festivali' de bunlardan biri. Toprağa cemrenin düşmesinin ardından, 9-10 Mart'ta düzenlenecek 'Bodrum Acı Ot Festivali'yle; tatil beldesi olarak daha çok bilinen Bodrum'un yemek kültürünün de geniş kitlelerle buluşturulması amaçlanıyor.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

KOCADON: GASTRONOMİ KÜLTÜRÜMÜZ DE DEĞERLİ

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Belediyesi ile Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) iş birliği ile yapılan festivali çok önemsediklerini belirterek, "Denizcilik kültürümüz gibi gastronomi kültürümüz de çok değerli. Bodrum'un yenilebilir otları mutfağımızın vazgeçilmezi ancak bunları daha fazla tanıtmaya ve daha fazla korumaya ihtiyaç var" diyor.

TURİZMLE BİRLİKTE CANLANMA BEKLENİYOR

Ege'de başlayan doğanın yeniden canlanışı; 'Alaçatı Ot Festivali', 'Urla Enginar Festivali' gibi etkinliklerle karşılanmaya devam edilecek. Festivaller turizme katkı koyarken, Türkiye'nin hatta dünyanın dört bir yanından misafirlerini ağırlayacak, ekonomiyi canlandıracak. Ege'de baharın gelişiyle hayat canlanıyor. Oteller, seyahat rotaları da hareketleniyor. Gastronomi, sağlık, kültür turizmi bu sene umut veriyor. Ege'de sezon başlıyor. Turizm başta olmak üzere, tüm sektörleri bereketli bir sezon bekliyor.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

GEÇMİŞİ GELECEĞE TAŞIYOR

İzmir Bornova'daki 244 yıllık Mattheys Köşkü, Arkas'ın 'Geçmişi Hatırlatmak' vizyonuyla yeniden kapılarını açtı. Köşkün içindeki 'Arkas Arcademia' ise kültürel, kişisel gelişim odaklı eğitim ve etkinlikleri profesyonellerle buluşturuyor. 'Yeni Nesil Deneyim Merkezi' olan 'Arkas Arcademia', davet ve etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Şirket içi eğitime önem verdiklerini belirten Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, "Kaliteli insan kaynağı yetiştirmek ve elde tutmak çok önemliyken, Arkas Arcademia'yı eğitim amaçlı kullanmak istedik. Ege şirketleri olarak birleşip, eğitim ihtiyaçlarımızı ortak karşılayacağımız bir yer olarak burayı açtık. Kendi başımıza ulaşamayacağımız eğitim kalitesine birlikte ulaşmayı amaçlıyoruz. Umuyorum burası yöneticilerimizi yükseltmemiz için bir ortam olur ve Türkiye'ye örnek olabiliriz" diye konuştu.