Bursa'nın simge ilçesi Osmangazi

Adını Osmanlı Devleti'nin kurucusundan alan, Bursa'nın en büyük ve merkez ilçesi Osmangazi, üzerinde yaşayan geçmiş medeniyetlerin derin izlerini taşıyan tarihi bir bölge Bursa'da sosyal hayatın ve ekonominin de merkezi olan ilçe; tarihi kültürel zenginlikleri, dağıları, kaplıcalarıyla bir turizm kenti. Aynı zamanda da eşsiz tabiatı ve verimli ovasıyla bir tarım kenti, endüstriyel tesisleri ve sanayisiyle de bir sanayi ve ticaret kenti. Farklı iş alanlarını barındıran ilçenin bu nedenle gündüz nüfusu 1 milyonu aşıyor. Otomobil, otomobil yan sanayi, dokuma sanayi, havlu sanayi, trikotaj sanayi, kundura sanayi, tarım araçları sanayi, mobilya sanayi, deri, plastik sanayi, makine ve madeni eşya yapımcılığı, elektrik motoru sanayi, döküm sanayi, marangoz makineleri sanayi, kaynak makineleri sanayi gibi birçok sanayi dalında gelişmişlik gösteren Osmangazi'de sosyal hayatı canlandıran 600'e yakın restoran, sinema ve alışveriş merkezleri ve 88 otel yer alıyor.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

Doğal güzelliklerinin yanı sıra, teknolojisi ile de dünyanın en önemli şehirleri arasında yer alan Bursa'nın tarihi simgelerinden olan birçok eser Osmangazi sınırları içerisinde. Ulu Camii, Muradiye Külliyesi, 500 yılı aşkın ömrüyle doğal anıt sayılan İnkaya Çınarı, İpekyolu'nun önemli durağı Hanlar Bölgesi, Bursa Kalesi, ilk plan kurgusu ünlü Kartacalı komutan Anibal tarafından yapılan Bursa Hisar'ı ve Roma ve Bizans dönemini yansıtan Bursa Surları da burada bulunuyor. İlçe; şifalı kaplıcaları, ünlü kayak merkezi Uludağ, dünyaca ünlü ipeği, havlusu ile Bursa'ya ait birçok değeri barındırıyor. Osmangazi'nin sahip olduğu değerleri öne çıkarmak, kültürel ve sosyal hayata katkı sağlamak ve manevi mirası yaşatmak için birçok çalışma gerçekleştiren Belediye Başkanı Erkan Aydın ile projelerini konuşuyoruz. İlçeyi karış karış gezip sorunları yerinde tespit ettiklerini belirten Başkan Aydın, "136 mahallemizde nerede ne eksik ve ihtiyaç hepsini belirledik. Vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarına göre hizmetlerimizi sürdüreceğiz" sözleriyle yatırımlara başladıklarını da söylüyor.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

TEK ÇATI ALTINDA ÇİFTE HİZMET

Eğitime verdikleri öneme değinen Başkan Erkan Aydın, aynı çatı altında ilçeye Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi ve Genç Kafe'yi kazandırdıklarını söylüyor. Osmangazi'ye dokuzuncu kütüphaneyi kazandırdıklarını belirten Başkan Aydın, şöyle konuşuyor: "Kitapseverler, Türk ve dünya klasiklerini konforlu bir ortamda okurken, gençler de uygun fiyata aldıkları lezzetli kahvelerini yudumlayacak. Türk klasikleri, dünya klasikleri ve güncel edebiyat kitaplarından oluşan Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi 10 bin kitap kapasitesine sahip. Bir sonraki kütüphanemize de İsmail Hakkı Tonguç'un adını vereceğiz. Genç Kafe'ye gelecek olan gençlerimize ücretsiz kablosuz internet hizmet vereceğiz. Aynı zamanda okullar açıldığında akşamları çorba hizmetimiz de olacak."

ATA TOHUMLARINDAN ÜRETİLEN 100 BİN FİDE ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Ekolojik Yaşam Merkezi'nde ata tohumları ile üretilen 100 bin domates, biber ve patlıcan fidesini vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttıklarını anlatan Başkan Aydın, vatandaşları balkon ve teraslarda tarım yapmaya teşvik etmek istediklerini söylüyor ve "Ata tohumlarının tarımsal üretimde kullanılmasını artırmayı ve gelecek nesillere aktarılmasını hedefliyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak yerli üretimi ve çiftçileri desteklemeye devam edeceğiz. Osmangazi bir tarım ilçesi. Tarımı ilçemizde daha da güçlendireceğiz. Çocuklarımıza ve gençlerimize sağlıklı yarınlar oluşturmak adına organik ürünlerin üretimi ve tüketimine destek olmak amacıyla fide dağıtımlarımız da devam edecek" diyor.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

SPOR LOKALİNİN TEMELİ ATILDI

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ilk yatırım olarak spor lokali temelini attıklarını belirterek, şunları aktarıyor: "Çirişhane Mahallesi sakinlerinin talebi doğrultusunda gençleri spora kazandırmak adına inşa edilecek olan spor kulübü lokalinin temelini attık. Bu mahallemizi DAĞDER Başkanlığı ve milletvekilliği yaparken de defalarca ziyaret etmiştim. O dönemde buradaki eski binanın yıkılmış olduğunu görmüş ve binanın yapımı için uygun alan belirlemiştik. Vatandaşlarımızdan toplanan vergilerin, yine vatandaşımıza hizmet olarak dönmesi için bütün ekibimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Temelini attığımız Çirişhane Spor Lokali'nin hayırlı olmasını temenni ediyorum."

CAN DOSTLAR İÇİN

"2024'ün ilk yarısında 2 bin 170 sokak hayvanını kısırlaştırarak, Bursa'daki 17 ilçe belediyesi arasında en fazla kısırlaştırma yapan belediye olduk" diyen Başkan Erkan Aydın, şunları aktarıyor: "Sokak hayvanlarının kontrolsüz şekilde üremesini engellemek, hem toplum güvenliğini sağlamak hem de can dostların hayatını koruma altına almak için kısırlaştırma çalışmalarına hız verdik. Sokaklarda devriye gezmenin yanı sıra gelen ihbarları da değerlendiren ekipler, tespit ettikleri başıboş sokak hayvanlarını'ne götürerek kısırlaştırıyor. Sokak hayvanlarının, kısırlaştırılıp sahiplendirilmesini doğru buluyoruz. Etkin kısırlaştırma ile artan başıboş hayvan popülasyonu azaltabiliriz. Dünyamızın, şehirlerimizin ve hayatlarımızın birer parçası olan sokak hayvanlarını uyutmak yerine, bu canlıların yaşam koşullarını iyileştirmeyi, onlara daha iyi bir yaşam sağlamayı ve toplumda yaşanan sorunları azaltmayı amaçlamalıyız."

YAZ DÖNEMİNDE EĞİTİCİ ATÖLYELER

Yaz döneminde 'Osmangazi Atölyelerle Buluşuyor' adı altında hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik ücretsiz olarak düzenlenen Senaryo Yazarlığı, Çocuk Drama Atölyesi ve Ritim Atölyesi'nde eğitimlerin başladığını anlatan Başkan Aydın, "Sanatsal yeteneklerini geliştirmek ve yeni hobiler kazanmanın isteyen vatandaşlarımız atölye çalışmalarına katılarak 6 hafta boyunca alanında uzman isimlerden eğitim alacak. Birbirinden eğlenceli ve eğitici atölye çalışmaları ile Osmangazililer, ilgi duydukları branşlarda yeteneklerini keşfetme olanağı bulacak" bilgisini veriyor.