"Uluslararası İstanbul Dans Günleri"

Merhabalar sevgili okurlar.

Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (IT,I) ve UNESCO ortağı STK Uluslararası Dans Komitesi tarafından 1982 yılında tanıtılmış olan "Dünya Dans Günü"ya da "Uluslararası Dans Günü", her yıl modern balenin yaratıcısıJean-Georges Noverre(1727-1810)'nin doğum günü anısına 29 Nisan'da kutlanıyor.

Her yıl, olağanüstü bir koreograf veya dansçı dünyada dolaşan bir mesaj vermesi için davet ediliyor. Bu kişiler, World Dance Alliance ve ITI Uluslararası Dans Komitesi iş birliği ile, Uluslararası Dans Günü kurucu kurumu tarafından seçiliyorlar.

"Uluslararası Dans Günü Mesajı" nın hedefi tüm siyasi, kültürel ve etnik engelleri aşarak ortak dil olan Dans aracılığıyla insanları bir araya getirmek, bu sanatın evrenselliği içinde eğlenmek ve bu özel günü kutlamak. Dans toplulukları, dans stüdyoları, "crew" lar Dünya Dans Günü'nde performanslar sergiliyor, özel sınıflar açıyor ve daha pek çok özel etkinlik organize ediyorlar. Hepsinin ortak amacı ise, dans tutkusunu tüm dünyayla paylaşmak

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

İstanbul' umuz, 29 Nisan Dünya Dans Günü'nü yepyeni bir festivalle kutlamaya hazırlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür) tarafından, projeSahne iş birliğiyle 22-30 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri, dünya çapında dansçıların gösterilerini şehrin farklı mekânlarında yurttaşlarla buluşturacak.

İBB Kültür'ün, 29 Nisan Dünya Dans Günü kapsamında projeSahne iş birliğiyle düzenlediği Uluslararası İstanbul Dans Günleri, bir hafta boyunca flamenkodan sokak dansına, baleden sirtakiye farklı dans türlerinin önemli temsilcilerini İstanbul'da ağırlayacak. Festivalin etkinlikleri,Müze Gazhane, Cemal Reşit Rey Konser Salonu,Artİstanbul Feshane, Baruthane, Metrohan, Beyoğlu Sineması ve Çubuklu Silolar'da gerçekleşecek. Dünya danslarının en güzel örneklerinin, şehrin farklı mekânlarında sahneleneceği festival kapsamında; performansların yanı sıra, atölyeler, söyleşiler ve dans temalı film gösterimleri de ücretsiz olarak gerçekleşecek.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Uluslararası İstanbul Dans Günleri, flamenkonun genç kraliçesi Patricia Guerrero' nun 22 Nisan Pazartesi akşamı yani bu akşam- Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda sahneleyeceği "Deliranza" adlı gösterisiyle başlayacak. Guerrero, 23 Nisan Salı akşamı aynı saatte ise Metrohan'da "Proceso Eterno" adlı gösterisini sahneleyecek. Uluslararası İstanbul Dans Günleri'nde ayrıca İtalya'nın uluslararası çağdaş dans topluluğu KomocoSofia Nappi' nin tüm dünyada kapalı gişe sahnelenen "Pupo" adlı gösterisi; dans sanatçısı, koreograf Bedirhan Dehmen' in "Biz" performansı ile İBB Kültür ve CRR Konser Salonu'nun destekleriyle hayata geçirilen "Köroğlu" balesi sanatseverlerle buluşacak. Pantomim sanatçısı İlker Kılıçer'in, İstanbul merkezli dans stüdyosu Swing Planet' in ve Shaman Dans Tiyatrosu ve dans sanatçısı, koreograf Bedirhan Dehmen' in de gösterilerini sahneleyecekleri festivalde; hip hop, break dans, popping gibi her çeşit sokak danslarını buluşturan Urban Dance projesi kapsamında Kalli, Vehbione ve BBoy Junior da performanslarını sergileyecekler. Uluslararası sahnelerde bu alanda kendine yer açan Almanya'dan Vehbi Can Yeşil