Müzik engel tanımaz

Merhabalar sevgili okurlar.

Bugün sizlere farklı bir konuda yazmak, müzikten söz etmek, istiyorum. Benim için, müzik ruhun sıradan bir gıdası değil, vazgeçemeyeceğim temel gıdası En zor zamanlarımı müzik kolaylaştırmış, en büyük acılarımı müzik hafifletmiştir hep. Ben, müzik eşliğinde çalışır, müzik eşliğinde okur ve müzik eşliğinde yazarım. Dinlenirken ise, görüntülü müziği yeğlerim. Klasik batı müziği dinlemek istersem "Mezzo", klasik Türk müziği dinlemek istersem "TRT Müzik" kanalını izlerim.

Geçtiğimiz günlerden birinde işlerimi bitirip de dinlenmek için oturduğumda, "Mezzo" kanalını açtım yine. Billur gibi bir ses, piyano eşliğinde, aryalar söylüyordu, Thomas Quasthoff

Thomas Quasthoff Alman asıllı bir bas-bariton; ama ilk ününü söylediği romantik lietler ile kazanmış. Bach'ın kantatlarından, solo caz emprovizasyonlarına varan geniş bir repertuvara sahip. Quasthoff, 1959 yılında, Almanya'da, özürlü bir bebek olarak gelmiş dünyaya. Özürlü doğmasının nedeni ise, annesinin hamilelik dönemindeki mide bulantılarına karşı kullandığı "thalidomide" adlı ilaç.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Ünlü tenorun boyu, bacak kemiklerinin kısalığına bağlı olarak, 120 cm. dolaylarında; kolları ise yok denebilecek kadar kısa. Almanya'daki Hanover Konservatuvarı'na, konservatuvara girmek için gerekli olan üstün yeteneği yok sayılarak, piyano çalamadığı için kabul edilmemiş. O da, herhangi bir kuruma bağlı olmaksızın sürdürmüş müzik eğitimini. Müzik kariyeri başlamadan önce, altı yıl süre ile, NDR'de radyo sunuculuğu ve çeşitli televizyonlar için seslendirme çalışmaları yapmış.

Münih'teki ARD Enternasyonal Müzik Yarışması'nı kazanması, müzik kariyerinin kapılarını açmış Quasthoff'a. 1955 yılında katıldığı Oregon Bach Festivali ise Amerika ile tanıştırmış onu. Sonra da festivaller festivalleri, başarılar başarıları kovalamış

Quastfoff'un dünyanın en ünlü müzik şirketleri için doldurduğu sayısız müzik kaydını ve kazandığı ödülleri tek tek saymak istemiyorum burada. Söylemek istediğim dehasını herşeye rağmen engelinin önüne geçirebilmiş olması.

Dehası engelinin önüne geçmiş bir başka ünlü müzisyen ise, Itzhak Perlman. Perlman, İsrail asıllı Amerikalı bir keman virtüözü ve orkestra şefi; adı genelde 20. Ve 21. yüzyılın önde gelen keman virtüözleri arasında anılıyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı